Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeská univerzita zvelebí kampus a postaví studentský klub

Minulý pátek začaly práce na úpravách centrální části kampusu Jihočeské univerzity. Projekt celkové revitalizace je rozdělen na dvě etapy. Práce by měly být ukončeny letos v květnu. V roce 2015 by pak měl být dokončen chystaný projekt výstavby studentského klubu.

Před týdnem bylo staveniště předáno dvěma generálním zhotovitelům. První etapu celkové revitalizace kampusu, zahrnující výstavbu chodníků, energetických pilířků, či vedení veřejného osvětlení, zajišťuje společnost VIDOX České Budějovice. Realizaci sadových úprav  ve druhé etapě projektu bude mít na starost společnost Školky Montano Přerov nad Labem.

Stavební činnost, dílčí úpravy terénu a nová výsadba zeleně budou probíhat ve vyznačeném území mezi objekty Filozofické fakulty (rektorátu) a Akademické knihovny, dále pak na volných plochách směrem k Biologickému centru AV ČR.

Dalším chystaným projektem Jihočeské univerzity je výstavba univerzitního studentského klubu, který by měl sloužit jako kulturně-společenské centrum. Objekt vyroste mezi kolejemi a Zemědělskou fakultou do konce roku 2015. Práce by ale měly začít už letos.

„Naším cílem je vytvořit centrum kampusu pro volnočasové aktivity studentů a zároveň zázemí pro studentské organizace,“ upřesnil rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer.

Klub bude sloužit jako prostor pro setkávání a volný čas, současně jako prostor, kde se budou pořádat  společenské a kulturní akce - například koncerty, výstavy, přednášky a workshopy.

Vybudováním klubu současně vznikne zázemí pro studentské organizace a celoškolská pracoviště působící na univerzitě, například Centrum podpory studentů se specifickými potřebami, Mezinárodní studentský klub, AIESEC a další. Zázemí tohoto druhu na Jihočeské univerzitě doposud chybělo.

Studentský klub, navržený Ing. arch. Janem Dvořákem, má podobu přízemního bezbariérového objektu, který bude rozdělen na dvě provozně samostatné části - na  samotný studentský klub a dále na administrativní část. Oba objekty propojí střecha, která zároveň vytvoří kryté venkovní posezení.

Štítky Jihočeská univerzita, revitalizace kampusu, studentský klub, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, projekt, stavba, Biologické centrum AV ČR, České Budějovice, Přerov nad Labem, Libor Grubhoffer, Jan Dvořák, AIESEC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita zvelebí kampus a postaví studentský klub  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.