Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeští městští strážníci se začnou učit cizí jazyky

Angličtinu, němčinu nebo ruštinu se budou od příštího roku učit strážníci městských policií z jižních Čech. Jazykové kurzy je mají připravit na lepší komunikaci se zahraničními turisty, kteří se prý často se strážníky nedomluví.

Kurzy budou spíš pro začátečníky. Každý zájemce absolvuje dva semestry, během nichž by se měl naučit základní konverzační okruhy. Témata, která budou strážníci procvičovat, se však liší od těch probíraných v klasických jazykových kurzech.

„O výuku je mezi jihočeskými městskými policiemi zájem. Vybírali jsme je po konzultacích s městskými policiemi. Strážníci se budou učit pro ně potřebné konverzace například na téma krádeže, dopravní nehody nebo popis hledané osoby,“ řekla Karla Bauerová z jazykové školy Sophia.

O projekt, který je financovaný z evropského grantu, zatím projevily zájem městské policie v Českých Budějovicích, Strakonicích, Písku, Prachaticích, Českém Krumlově, Sezimově Ústí nebo Veselí nad Lužnicí.

„Uchazeči za jazykové kurzy nic nebudou platit a pro ty, kteří budou na výuku do Českých Budějovic dojíždět, poskytne grant i příspěvek na dopravu,“ dodala Bauerová.

Každý ze strážníků se bude věnovat jednomu jazyku. Anglicky, německy i rusky prý mluví největší počet zahraničních turistů v Jihočeském kraji.

„Především ruština jde u nás v posledních letech hodně nahoru a v kombinaci s angličtinou nebo němčinou je hodně žádána,“ uzavřela zástupkyně jazykové školy.

Zdroj: ČTK

Štítky městská policie, výuka cizích jazyků, Jihočeský kraj, obecní policie, České Budějovice, Český Krumlov, Strakonice, Písek, Prachatice, Sezimovo Ústí, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští městští strážníci se začnou učit cizí jazyky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.