Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Na Jihočeské univerzitě se otevře první technický obor

Jihočeská univerzita od následujícího akademického roku otevře nový studijní obor mechatronika. Akreditovala ho ve spolupráci s pražským ČVUT a společností Robert Bosch v Českých Budějovicích. Jedná se o první technický obor v historii Jihočeské univerzity.

Rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer uvedl, že některé technické obory se v určité podobě objevily na škole už dříve. Ale nejednalo se o tak ucelenou podobu.

„Jihočeská univerzita už v minulosti začala na některých fakultách k technice blízké obory naplňovat nebo rozvíjet. Jedná se třeba o program mechanizační techniky na zemědělské fakultě. Nicméně teď otvíráme skutečný technický obor, který směřuje ke strojírenství,“ uvedl Grubhoffer.

Zároveň dodal, že mechatronika bude bakalářským studiem. Jeho délka však bude čtyřletá, což je o rok více, než bývá standardní. „Byla to jedna z podmínek, za tři roky se tento obor nedá zvládnout,“ uvedl rektor. Studium je určené pro absolventy středních škol s kvalitními znalostmi matematiky, fyziky a informatiky.

Absolventi oboru získají strojírensko-elektrotechnické vzdělání. „Úspěšné akreditace mechatroniky na Jihočeské univerzitě je pro Bosch a pro ostatní jihočeské firmy příslibem kvalitních absolventů a zlepšení situace na trhu práce,“ uvedl obchodní ředitel společnosti Robert Bosch České Budějovice Milan Šlachta. Právě Bosch hodlá novým studentům nabízet praxi nebo odborné stáže.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihočeská univerzita, mechatronika, první technický obor, České Budějovice, studium, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Robert Bosch GmbH, České vysoké učení technické v Praze, Libor Grubhoffer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jihočeské univerzitě se otevře první technický obor  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.