Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Středa 22. května 2024  |  Svátek má Emil
Bez reklam

Osmáci ze ZŠ Pohůrecká ve fyzice skutečně válí

Na základní škole v Suchém Vrbném vládne nemalá euforie! Vlastně se není čemu divit. Žáci 8. A vybojovali postup do finále celostátní soutěže AKUplus+ a tento týden v úterý v kategorii osmých tříd dokonce dosáhli na pomyslnou zlatou medaili.

„Říkají, že jsou nejlepší osmičkou v celých Čechách,“ usmála se jejich třídní učitelka Irena Balounová. Možná to zní nadneseně, ale minimálně v oblasti fyziky to tak nejspíš bude!

„Moc se nám nevěřilo. Vlastně jsme si ani sami nevěřili. Když jsme viděli konkurenci ve finále, říkali jsme si, že nemáme šanci,“ shodli se vítězní osmáci ZŠ Pohůrecká.

Možná s o to větší vervou se do finále, které se konalo v Poradenském centru energetické společnosti E.ON v Českých Budějovicích, vrhli. Nakonec zvítězili s poměrně slušným náskokem.

Následovala sladká, respektive velmi příjemná odměna - šek na 25 tisíc korun! Ten osmáci nemusejí odevzdat vedení školy. Právě naopak, mají se rozhodnout, na co peníze použijí. Názory jsou různé, což se v kolektivu, který má 25 lidí, dá čekat. Přesto se vítězové shodují, že i v otázce využití peněz budou táhnout za jeden provaz.

„Osobně bych byla například pro nějaký pěkný výlet, který by trval několik dní. Chtěla bych zkrátka něco, co by využila celá třída. Mohli bychom vyrazit třeba na rafty či do adrenalinového parku,“ uvedla Lucie Hůlková, která si výhry cení. „Dvacet pět tisíc korun je podle mě slušná odměna.“

Pro společný výlet je i Barbora Novotná. „Nebo bychom za to mohli pořídit permanentku do fitka. Byla by na celý rok,“ zmínila se slovy, že výhra byla pro všechny velkým překvapením. „Prý neumíme fyziku. A nakonec jsme vyhráli,“ usmála se.

Iva Vochozková si umí představit pěkný výlet někam do krásné přírody. „Vyrazili bychom na něj v devítce. Měl by být samozřejmě vícedenní, abychom si ho pořádně užili,“ dodala.

Jakuba Vrzala láká návštěva aquaparku. „Anebo třeba permanentka do bazénu. I ten výlet by byl fajn. Zkrátka nějaká společná akce, která by udělala radost všem. Určitě se na něčem domluvíme,“ má jasno.

Permanentka do fitka je mezi osmáky jedním z favoritů. Většina z nich v podobném zařízení nikdy nebyla, cvičení je ale láká. „Proto by bylo fajn to zkusit. Třeba to někoho opravdu zaujme,“ shodli se.

Naopak s rafty už mnozí mají bohaté zkušenosti. „Myslím si, že na rafty bychom určitě vyrazit mohli. Na Vltavu. A když ne, tak to fitko není špatný nápad,“ řekl Tomáš Rothbauer.

Tak či tak, na rozhodnutí, jak s výhrou naložit, mají osmáci ještě čas. Peníze musí využít během devátého ročníku.

Soutěž AKUplus+ organizovala společnost E.ON. Vloni v obou kategoriích zvítězila ZŠ a ZUŠ Bezdrevská z budějckého sídliště Vltava, letos stejná škola ovládla Kategorii 2 devátých tříd.

Štítky Základní škola Pohůrecká, AKUplus+, vítězství v soutěži, Suché Vrbné, České Budějovice, fyzika, finále, výlet, E.ON, Česko, Vltava, Božena Němcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmáci ze ZŠ Pohůrecká ve fyzice skutečně válí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.