Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přírodovědecká fakulta zahájí provoz v nové budově

Jihočeská univerzita zahájí v únoru provoz v nové budově přírodovědecké fakulty, kde se mimo jiné nabízí mnohem větší možnosti zapojení studentů do výzkumných a vývojových aktivit. Náklady na vybudování objektu a nákup přístrojů a technologií činily 362 milionů korun.

Budova přírodovědecké fakulty se nachází v kampusu Jihočeské univerzity v Branišovské ulici v Českých Budějovicích. Má jedno podzemní a tři nadzemní podlaží.

V nich se nachází laboratoře, učebny, přípravny, přednáškové sály, společné objektové zázemí, hygienické, provozní a technické zázemí.

Půdorys novostavby má tvar písmena H a zastavěná plocha činí 4750 metrů čtverečních. Náklady na výstavbu pokryly z velké části fondy Evropské unie.

Univerzita už budovu provizorně využívala v průběhu zimního semestru. V některých jejích učebnách se konaly přednášky. „Bylo to z praktických důvodů, staré prostory už kapacitně potřebám fakulty nevyhovovaly,“ uvedla mluvčí Jihočeské univerzity Dagmar Dvořáková.

Na Jihočeské univerzitě, která vznikla v roce 1991, studuje na osmi fakultách zhruba 13 tisíc studentů. Nejvíce z nich navštěvuje pedagogickou fakultu, nejstarší fakultu.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihočeská univerzita, přírodovědecká fakulta, nová budova, České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodovědecká fakulta zahájí provoz v nové budově  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.