Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Svůj nesouhlas vyjádří studenti v sobotu na náměstí

Už zítra od tří hodin odpoledne se na budějckém náměstí Přemysla Otakara II. uskuteční plánované shromáždění studentů, kteří tam vyjádří nesouhlas se jmenováním komunistky Vítězslavy Baborové na post jihočeské krajské radní pro školství a kulturu.

Nakonec se ale podle zástupce studentů nebude jednat o demonstraci. „Jedná se o studentské shromáždění. Nebude to nátlak na pana Zimolu,“ řekl předseda petičního výboru Dominik Hořejší po středeční schůzce s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou.

ČTĚTE TAKÉ: Studenti dostali od hejtmana nabídku možné spolupráce

Podle prvních předpokladů by se v srdci Budějc měla sejít minimálně tisícovka studentů. K nim se možná připojí i další lidé, kteří jsou proti koaliční smlouvě ČSSD a KSČM.

Štítky studenti, protest, demonstrace, 17.11., listopad, náměstí Přemysla Otakara II., koalice, ČSSD, KSČM, Vítězslava Baborová, Přemysl Otakar II., Jiří Zimola, Jihočeský kraj, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svůj nesouhlas vyjádří studenti v sobotu na náměstí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.