Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Univerzita napomáhá rozvíjet vztahy s příhraničními regiony

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích hostila minulý týden ve čtvrtek setkání zástupců akademických a vědeckých institucí z příhraničních regionů České republiky, Německa a Rakouska s názvem Cooperation Meeting Linz/Straubing/Budweis.

Setkání se za českou stranu zúčastnili zástupci Jihočeské univerzity, Biologického centra AV ČR v Českých Budějovicích a Mikrobiologického ústavu AV ČR v Třeboni, za německou stranu zástupci z Frauenhoferova ústavu a pobočky Technické univerzity Mnichov ve Straubingu a za rakouskou stranu zástupci z Univerzity Jana Keplera v Linci.

Spolupráce akademických institucí z příhraničních regionů navazuje na nový přeshraniční program Evropské unie Euroregion Dunaj - Vltava.

Od trilaterální spolupráce si zúčastněné strany slibují nalezení společných zájmových oblastí ve výzkumných aktivitách, v oblasti doktorských studií, výměny studentů a odborníků, nalezení možností pro společné využívání laboratorních kapacit či sdílení nákladných přístrojů.

Dále zapojením do programu Euroregion Dunaj - Vltava se budou moci podílet na plánovaných přeshraničních výzkumných a vzdělávacích projektech podpořených z prostředků Evropské unie.

„Naším cílem je společně realizovat projekty orientovaného výzkumu s možností praktických aplikací a s využitím špičkových technologií. V oblasti studijních oborů je jednou z našich priorit  příprava doktorského programu zaměřeného na molekulární biotechnologie,“ upřesnil rektor Jihočeské univerzity Libor Grubhoffer.

Tisková zpráva

Štítky Cooperation Meeting Linz/Straubing/Budweis, setkání zástupců akademických a vědeckých institucí, Jihočeská univerzita, České Budějovice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Německo, Rakousko, Česko, Evropská unie, Johannes Kepler, Dunaj, Technick

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita napomáhá rozvíjet vztahy s příhraničními regiony  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.