Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V budějckých mateřských školách chybí 500 míst

Do mateřských škol v Budějcích nebylo letos přijato 500 dětí s trvalým bydlištěm ve městě. Kapacita škol pro školní rok 2013/2014 je přitom maximálně naplněná, ředitelé si vyžádali i výjimky na počet dětí ve třídě. V průběhu zápisu bylo přijato 2241 žádostí o přijetí, což je o 410 více než vloni.

Rodiče v obavách, aby se jim podařilo dítě umístit do školky, podali letos také více duplicitních přihlášek - celkem 639. Vloni jich bylo 374.

Před zápisem bylo podle vedení mateřských škol 800 volných míst. Po odečtení duplicit bylo pro uspokojení žadatelů potřeba 1428 volných míst. Po ukončení většiny správních řízení bylo přijato 924 dětí.

Z 500 nepřijatých dětí do mateřských škol byla přibližně 300 dětí mladších tří let. Jejich rodiče požadovali nástup až v závěru školního roku, od dubna do června 2014.

Rodiče nepřijatých dětí budou mít další šanci na přijetí v září, kdy bude otevřena nová mateřská škola v Kubatově ulici s kapacitou 65 míst. Dalších 16 míst vznikne o prázdninách stavební úpravou v jednom z pavilonů mateřské školy v ulici Karla Štěcha. Mimořádný zápis do těchto škol bude 10. a 11. září.

Počet žadatelů o místo v mateřských školách neklesá. Aktuálně jsou v nich nejsilnější ročníky. U letošních zápisů byly už děti narozené v roce 2011. Tento rok je z hlediska demografického o něco slabší, ale v následujícím roce počet narozených dětí zase stoupá.

Navýšením kapacit bude na podzim v 21 mateřských školách zřizovaných městem České Budějovice celkem 3115 míst pro předškolní děti.

Zdroj: ČTK

Štítky mateřské školy, nedostačující kapacita, České Budějovice, mateřská škola, Karel Štěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budějckých mateřských školách chybí 500 míst  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.