Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VŠTE uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších

Trvale rostoucí prestiž Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích potvrdila i letošní soutěž Českých 100 nejlepších, v níž škola získala ocenění v oborové kategorii Zdraví - vzdělání - humanita.

Ocenění převzala v závěru listopadu prorektorka Ludmila Opekarová na Pražském hradě na galavečeru k 18. ročníku této soutěže, pořádané pan-evropskou společností pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci Comenius. Spolu s VŠTE v této kategorii letos uspěla už pouze Česká zemědělská univerzita Praha.

„Beru to jako ocenění práce našich zaměstnanců a studijního úsilí studentů. Těch letos už máme téměř čtyři tisíce a stále jim chceme vytvářet lepší podmínky, protože to výrazně ovlivňuje i budoucí uplatnění na trhu práce. A jako regionální, profesně zaměřená škola nám na získání pracovních míst našich absolventů velmi záleží,“ uvedl rektor Marek Vochozka.

S tím souvisí i cílená snaha vedení školy akreditovat dosud bakalářské studijní programy na magisterské ať už v dopravě, stavebnictví nebo strojírenství a dál prohlubovat spolupráci s podnikovou praxí. „V obou těchto oblastech jsme letos výrazně pokročili. Zřetelně se ukazuje, že naše rozhodnutí posilovat technický a regionální charakter školy bylo strategické a správné,“ uvedla Ludmila Opekarová.

Vedle obou vysokých škol ocenění v této kategorii Českých 100 nejlepších letos ještě získal Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) Praha, Fakultní nemocnice v Praze - Motole, Fakultní nemocnice Ostrava a Kongregace milosrdných sester sv. Karla Boromejského.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Vyskoá škola technická a ekonomická České Budějovice, VŠTE, Českých 100 nejlepších, úspěch v soutěži, soutěž, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, ocenění, Praha, České Budějovice, Česká zemědělská univerzita v Praze, Marek Vochozka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.