Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vysvědčení jim udělalo radost, učitelku hromadně objali

Byl to pro ně velký den! A to natolik, že někteří nemohli ani dospat, jak moc se těšili. Aby ne, došli si pro své vůbec první vysvědčení! Cukrárny po celé republice dnes musely přidělat poháry a jak to tak vypadá, zítra budou hory a plovárny patřit hlavně prvňáčkům.

Také v 1. A ZŠ a MŠ J. Š. Baara dnes vládla atmosféra plná očekávání. Děti byly v dobrém rozmaru a nedá se říct, že by mezi nimi vládla nervozita. Spíše naopak. Výbornou náladu měla i učitelka Lenka Skleničková, která se bez delšího otálení pustila do rozdávání více než dvaceti vysvědčení.

„Musíme to všechno stihnout, aby vysvědčení nedostala jen půlka z vás,“ usmívala se směrem k třídě. Děti si občas něco pošeptaly, prohlížely si vysvědčení svých sousedů, ale jinak byly po celou dobu přímo vzorově hodné. Žádný hlahol, předvádění se a tak dále. Leckteré učitelky by tak hodnou a milou třídu mohly závidět.

A že mají děti z 1. A svoji paní učitelku moc rády, daly najevo na konci hodiny, kdy se k ní spontánně rozběhly a objaly ji, respektive úplně zavalily. Byla to dojemná chvíle, ostatně mrkněte na video.

Někteří prvňáčci dostali vysvědčení rovnou dvě - jedno tradiční, druhé spíše symbolické. Týkalo se folklórního souboru Bárováček, který má na škole bohatou tradici a právě Lenka Skleničková je jeho vedoucím.

A jak na vysvědčení děti reagovaly?

Kuba Putnár: „Jsem úplně nadšený! Mám samé jedničky, takže radost obrovská! Škola mě moc baví. Vlastně je to nejlepší škola! A jak jedničky oslavím? Půjdeme na plovárnu. Už se těším.“

Anička Scharf: „Na vysvědčení jsem se moc těšila, ale čekala jsem spíš dvojky. A já přitom dostala jedničky! Pojedu za vysvědčení na hory. Určitě tam bude i bazén.“

Karolína Školková: „Také jsem myslela, že bude nějaká dvojka. Ale mám samé jedničky! Dneska půjdu s kamarádkou na pohár a v sobotu vyrazíme lyžovat na Lipno.“

Celkově mezi dětmi zavládla spokojenost. Většina z nich byla příjemně překvapená a našlo se plno těch, co měly samé jedničky.

Jak již bylo řečeno, zítra jsou prázdniny, které mnozí školáci využijí k radovánkám. Hned v pondělí však bude následovat návrat do lavic a před dětmi budou další měsíce dřiny, ale i radosti. Že by další výuku nezvládaly? Toho se nebojíme. Jak totiž většina řekla, například na počítání či český jazyk se připravují i ráno během cesty do školy. Zkrátka využijí každé příležitost.

Všem přejeme krásný zbytek týdne a do dalšího pololetí mnoho štěstí!

Štítky pololetní vysvědčení, ZŠ a MŠ Baarova, České Budějovice, prvňáci, vysvědčení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysvědčení jim udělalo radost, učitelku hromadně objali  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.