Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Za vraždu a upálení expřítelkyně udělil soud v Českých Budějovicích trest 18 let

Krajský soud v Českých Budějovicích udělil v pátek osmnáctiletý trest 35letému Josefu Krejzovi, který letos 16. ledna v domově seniorů U Hvízdala zabil a následně podpálil svou expartnerku (28). Muž ženu předtím podle obžaloby několik měsíců pronásledoval formou takzvaného stalkingu.

Obžalovaný Josef Krejza, který se několik let léčil s depresemi na psychiatrii zaútočil na svou bývalou partnerku osudného večera, když byla ve službě jako zdravotní sestra, basebalovou pálkou. Když seděla u stolu a telefonovala, udeřil ji vší silou do hlavy, a když ztratila vědomí, polil ji technickým benzínem a podpálil. Poté z místa utekl. Mladá žena podle soudních znalců zemřela na zhmoždění mozku. Už mrtvou zdravotní sestru objevil personál zařízení a hasiči. Na požár, který se naštěstí nerozšířil do dalších místností, upozornil požární hlásič.

Pachatele po několika hodinách dopadli policisté v ulicích Českých Budějovic a ten se následně k činu doznal. Doznání učinil i u soudu a projevil dokonce lítost.

"Moc toho lituji, stát se to nemělo, nechtěl jsem to," řekl muž před soudem. Vypovídat však odmítl a odkázal jen na svá vyjádření, která řekl kriminalistům v přípravném řízení.

"Jde o nezvykle brutální čin. Obžalovaný se k činu doznal a přiznal, že jednal v žárlivosti," řekl soudce Pavel Šilhavecký.

Krejzla přiznal, že osudného dne se vydal do seniorského domu s úmyslem poškodit vůz údajnému milenci své expartnerky. Ženu podezíral, že právě na pracovišti si někoho našla.

Autor: René Kekely a Dobrin Stojcev, Mediafax

Čtěte také: Vraždu ženy chtěl maskovat požárem, pachatel jde před soud!

 

Štítky České Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vraždu a upálení expřítelkyně udělil soud v Českých Budějovicích trest 18 let  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.