Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcká nemocnice získala za loňský úspěch v celostátní soutěži lůžko pro obézní pacienty

Nové lůžko pro obézní pacienty získala ve středu českobudějovická nemocnice jako odměnu za úspěch v celostátní soutěži Nemocnice České republiky 2015, ve které dosáhla na první místo v kategoriích Absolutní vítěz a Finanční zdraví. Lůžko v hodnotě přes 100 tisíc korun bude využívat jednotka intenzivní péče Chirurgického oddělení.

Bariatrická verze lůžka od firmy Linet je navržena pro těžší pacienty, kteří ocení bezpečnost a praktičnost s vysokými standardy. Lůžko má širší ložnou plochu, nosnost až 320 kilogramů a snižuje negativní dopady na polohování pacienta. Díky němu klesá také nebezpečí proleženin v pánevní a zádové oblasti. S lůžkem se také dá sjet do velmi nízké pozice tak, aby pacienti nemuseli seskakovat ze standardní výšky.

Chirurgické oddělení bude lůžko využívat na jednotce intenzivní péče. „Nejde využívat při operacích, stoly jsou úplně jiného charakteru. Takových lůžek bychom tady ale využili několik, nyní je potřeba jednou až dvakrát za měsíc,“ přidává primář oddělení Petr Pták. Rovněž zmínil, že bude sloužit pacientům, kteří přesáhnou nosnost operačních stolů, která je 120 kilogramů.

Nemocnice České Budějovice, kterou zřizuje Jihočeský kraj, vlastní už osm bariatrických lůžek určených pro obézní pacienty. Jedno je na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení, dvě má Dětské oddělení a čtyři Infekční oddělení. „Na chirurgii se jedná o první takové lůžko,“ dodal ekonomický ředitel českobudějovické nemocnice Martin Bláha.

Štítky pacient, Nemocnice České Budějovice, Česko, L I N E T, Martin Bláha, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká nemocnice získala za loňský úspěch v celostátní soutěži lůžko pro obézní pacienty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.