Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mobilní aplikace R-ITAREPS má zelenou. Zvítězila a míří do Silicon Valley

PR článek

Mobilní aplikace R-ITAREPS pro lidi nemocné schizofrenií se stala absolutním vítězem programu Laboratoř Nadace Vodafone 2015/2016. Tým občanského sdružení FOKUS České Budějovice byl za svou práci odměněn částkou 350 tisíc korun a v září ho čeká cesta do Silicon Valley v americkém San Francisku. Tam se společně s dalšími finalisty programu zúčastní konference pro společensky prospěšné projekty Social Capital Markets.

Nezisková organizace FOKUS České Budějovice pomáhá a podporuje lidi s duševním onemocněním. Snaží se být odrazovým můstkem do otevřené společnosti. Sdružení bylo založeno před deseti lety a kromě obhajování práv a prosazování zájmů lidí s duševní nemocí poskytuje zázemí jim i jejich rodinám.

Mobilní aplikace R-ITAREPS jednoduše, avšak účinně pomáhá lidem, kteří onemocněli schizofrenií. Program dokáže včas a bezpečně rozpoznat hrozící atak nemoci, a to již téměř celý měsíc před jejím propuknutím. Tím se stává důležitou součástí prevence relapsu nemoci nejen pro samotné klienty, ale i pro jejich blízké, lékaře či sociální pracovníky. Tento pozitivní společenský význam byl jedním z důležitých kritérií, podle nichž se odborná porota pro vítěze soutěžního programu rozhodovala. Tvůrci aplikace navíc dokázali, že jsou dobře fungujícím a stabilním týmem, který si dokáže poradit i s následným podnikatelským řešením prodeje produktu.

Mobilní aplikace R-ITAREPS má tedy zelenou. Podle koordinátorky projektu Ivy Černé bude získaná částka použita na propagaci, práci týmu a další technologický vývoj. Jedním z důležitých cílů je totiž použití aplikace pro potřeby komunitní péče a také navázání partnerství se zdravotními pojišťovnami. „Propojením všech našich činností chceme prostřednictvím mobilní aplikace R-ITAREPS lidem se schizofrenií co nejvíce pomáhat ve zvládání nemoci a snaze vést plnohodnotný a aktivní život,“ říká Iva Černá. A vítězstvím v Laboratoři Nadace Vodafone je tomu společně s ostatními zase o něco blíže.

Štítky mobilní aplikace, Silicon Valley, schizofrenie, Nadace Vodafone, nemoc, České Budějovice, San Francisco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní aplikace R-ITAREPS má zelenou. Zvítězila a míří do Silicon Valley  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.