Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Strakonická nemocnice obhájila systém řízení kvality

Zavedení systému řízení kvality podle norem ISO už není výsadou pouze strojírenských podniků, jak tomu v České republice bývalo v období před 20 lety. V současnosti je trendem také u zdravotnických zařízení. V uplynulých týdnech jej například úspěšně obhájila Nemocnice Strakonice.

Strakonická nemocnice zavedla systém managementu kvality podle normy ČSN EN ISO 9001: 2009 jako první z jihočeských nemocnic už v roce 2006 a společně s dalšími certifikáty (například od Spojené akreditační komise, Českého institutu pro akreditaci - laboratorní provoz) potvrzuje statut takového zdravotnického zařízení, které klade velký důraz na bezpečí a kvalitu poskytované péče.

„V létě jsme úspěšně prošli externím dozorovým auditem Sdružení pro certifikaci systémů jakosti (CQS), čímž i nadále splňujeme požadavky na systém managementu kvality podle normy ČSN EN ISO 9001: 2009. Audit se tentokrát zaměřil zejména na procesy sterilizace, stravovací provoz či poskytování lékařské a ošetřovatelské péče na jednotlivých odděleních nemocnice,“ sdělil ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Nemocnice Strakonice, a.s., Česko, Sdružení pro certifikaci systémů jakosti, Spojená akreditační komise, Tomáš Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická nemocnice obhájila systém řízení kvality  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.