Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Jihočeské nemocnice skončily opět na předních místech celostátní soutěže

Jihočeské nemocnice se opět umístily na předních místech prestižního klání o titul Nemocnice České republiky 2016. Nemocnici České Budějovice patří stříbrná medaile, Nemocnici Jindřichův Hradec pak bronzová. Na čtvrtém místě v celostátním klání nemocnic skončila Nemocnice Prachatice a na páté příčce Nemocnice Písek. Titul Nemocnice České republiky 2016 získala letos Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice Praha.

Výsledky celostátní soutěže Nemocnice České republiky 2016, kterou už pojedenácté uspořádala nezisková organizace HealthCare Institut, ukázaly, že jihočeské krajské nemocnice dokáží obstát i mezi velkými fakultními nemocnicemi. V kategorii Finanční zdraví zvítězila Nemocnice České Budějovice, následovaná Nemocnicí Český Krumlov.

„Vážím si toho, že jihočeské nemocnice opět bodovaly a dokázaly, že patří mezi špičku v tuzemském zdravotnictví. To, že titul Nemocnice České republiky 2016 získala letos Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice Praha, není žádnou ostudou. Jedná se totiž o velkou fakultní nemocnici, která má zcela jiné podmínky fungování než naše krajská zdravotnická zařízení. Velmi děkuji managementu nemocnic i jejich zaměstnancům,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola. 

„Za úspěch v soutěži děkuji zejména našim zaměstnancům. Je také výsledkem dobře nastaveného systému hospodaření. Českobudějovická nemocnice dosahuje dobrých výsledků nejen v soutěžích, ale zejména v běžném životě při péči o pacienty. Průběžně modernizujeme vybavení, zlepšujeme prostory a v mnoha oborech se řadíme mezi tuzemskou i evropskou špičku,“ řekl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Břetislav Shon. 

„Důvodem našeho úspěchu je dlouhodobá snaha o zvyšování kvality poskytované péče i zlepšování prostředí. Jinými slovy: práce a zájem o pacienta. V našem umístění hrály určitě roli letošní novinky – tedy nový dětský pavilon nebo výdejna léků u vstupu do nemocničního areálu,“ komentoval úspěch Miroslav Janovský, ředitel jindřichohradecké nemocnice, která skončila na třetím místě a zároveň obsadila druhé místo v kategorii Bezpečnost a spokojenost zaměstnanců nemocnic.

V téže kategorii skončila na třetím místě Nemocnice Prachatice. „Letos jsme otevřeli mateřskou školu, parkoviště pro zaměstnance a zrekonstruovali jsme šatny pro střední zdravotní personál, takže nás těší kladné hodnocení zaměstnanců. Společně se čtvrtým místem v absolutním hodnocení je krásným oceněním práce všech našich zaměstnanců,“ řekl ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

V pořadí už 11. ročník celostátní soutěže Nemocnice České republiky 2016 byl zahájen letos v únoru. Projekt je postaven na celostátním sledování spokojenosti a bezpečnosti pacientů nemocnic a také na sledování spokojenosti a bezpečnosti zaměstnanců nemocnic. Hodnotí se přitom finanční zdraví, spokojenost hospitalizovaných pacientů, spokojenost ambulantních pacientů a spokojenost zaměstnanců. Průzkum se letos prováděl ve 155 nemocnicích s akutními lůžky.

Jihočeské nemocnice, vlastněné Jihočeským krajem jako jediným akcionářem, bodují v celostátní soutěži s názvem Nemocnice České republiky pravidelně. Nemocnice České Budějovice byla vloni vyhlášena nejlepší tuzemskou nemocnicí – umístila se na prvním místě v kategorii Absolutní vítěz a zároveň v kategorii Finanční zdraví. V kategorii Absolutní vítěz se vloni na druhém místě umístila Nemocnice Prachatice. V kategorii spokojenost zaměstnanců mezi nefakultními nemocnicemi zvítězila v roce 2015 Nemocnice Prachatice a v kategorii Finanční zdraví patřilo druhé místo mezi krajskými zařízeními Nemocnici Český Krumlov.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Česko, Ústřední vojenská nemocnice, Nemocnice Prachatice, Nemocnice České Budějovice, zdraví, pacient, Nemocnice Písek, Nemocnice Jindřichův Hradec, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice skončily opět na předních místech celostátní soutěže  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.