Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Jihočeském kraji začala chřipková epidemie

V Jihočeském kraji začala chřipková epidemie. Hygienici evidují 1699 nemocných na 100 tisíc obyvatel, což je o 15 procent víc než v minulém týdnu. Nejpostiženější kategorií jsou děti od šesti do 14 let.

V minulém týdnu bylo na jihu Čech 1473 pacientů s chřipkovými onemocněními na 100 tisíc obyvatel. Za poslední týden se poměr zvýšil o více než dvě stě osob. „Evidujeme tedy počátek epidemie. Prokazovány jsou chřipkové viry typu A i B a také jiné respirační viry,“ řekla Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Největší nárůst nemocných nastal u dětí. V kategorii do pěti let a od šesti do 14 let přibylo za poslední týden přibližně 25 procent pacientů. „Ve věku od šesti do 14 let je 3615 případů na 100 tisíc dětí,“ uvedla Luňáčková.

Podle okresů je nejvyšší nemocnost na Českobudějovicku, Českokrumlovsku a Prachaticku. Kvůli vysokému výskytu chřipky nesmí návštěvy do nemocnic v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově. Stejné nařízení začne platit od soboty v nemocnici ve Strakonicích a v Jindřichově Hradci. Pro návštěvy jsou rovněž uzavřena seniorská zařízení Máj a Hvízdal v Českých Budějovicích a v Horní Stropnici a ve Chvalkově na Českobudějovicku.

Po závažném průběhu chřipky v kombinaci s jinými nemocemi zemřeli od začátku roku v regionu dva starší muži.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky chřipka, epidemie, nemocnice, nemoc, Jihočeský kraj, Krajská hygienická stanice, Česko, okres České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Strakonice, a.s., okres Český Krumlov, okres Prachatice, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji začala chřipková epidemie  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.