Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet pacientů s chřipkou se na jihu Čech opět zvýšil

V Jihočeském kraji za poslední týden opět stoupl počet pacientů s chřipkou. Hygienici evidují 2192 případů na sto tisíc obyvatel, což je o 7,4 procenta více než před sedmi dny. Znamená to, že v kraji nadále pokračuje chřipková epidemie.

Kvůli chřipce je dál zavřena pro návštěvy většina jihočeských nemocnic a řada domovů pro seniory. „Nejvyšší nemocnost zůstává v okresu České Budějovice, Český Krumlov, Prachatice a Strakonice. K vzestupu došlo ve všech věkových kategoriích,“ uvedla Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Nejvíce nemocných připadá na kategorie dětí do pěti let. Tam hygienici v tomto týdnu zaznamenali 5807 pacientů na sto tisíc dětí. „Prokazovány jsou chřipkové viry typu A i B. Celkem od začátku epidemie mále hlášeno 20 závažných případů chřipky, v devíti případech došlo k úmrtí,“ podotkla Luňáčková s tím, se jednalo vždy o starší lidi, kteří primárně trpěli jiným onemocněním. „A chřipka následně ten průběh zhoršila,“ dodala.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, epidemie, nemocný, kraj, pacient, Jihočeský kraj, Česko, Krajská hygienická stanice, České Budějovice, Český Krumlov, Prachatice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pacientů s chřipkou se na jihu Čech opět zvýšil  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.