Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jindřichohradecká a strakonická nemocnice ruší zákaz návštěv

Jihočeské nemocnice postupně ruší zákaz návštěv, který vyhlašovaly kvůli chřipkové epidemii už od ledna tohoto roku. K Nemocnici České Budějovice a dalším zařízením se přidávají také nemocnice v Jindřichově Hradci a ve Strakonicích.

Navštívit své blízké v Nemocnici JIndřichův Hradec mohou lidé znovu od dnešního dne, tedy úterý 27. března. O dva dny později, tedy ve čtvrtek 29. března, ukončí omezení způsobené chřipkovou epidemií také Nemocnice Strakonice.

„Nemocnost na Jindřichohradecku opět klesla, a to o více než sedm procent. Chřipková epidemie je s největší pravděpodobností u konce,“ říká Miroslav Janovský z jindřichohradecké nemocnice a dodává, aby nemocní lidé i přesto své blízké nenavštěvovali. „Mohli by vážně ohrozit jejich zdravotní stav,“ zdůrazňuje.

Nemocnice Strakonice určitá omezení ještě na některých odděleních ponechá. Co do počtu a doby návštěv musí rodinní příslušníci počítat s dočasnými omezeními na ARO a JIP,“ upozorňuje předseda představenstva Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Zákaz návštěv zatím nepřestává platit v dačické a prachatické nemocnici.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chřipka, epidemie, nemocnice, návštěva, zákaz, Nemocnice Jindřichův Hradec, Nemocnice Strakonice, a.s., České Budějovice, Strakonice, Miroslav Janovský, Tomáš Fiala, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichohradecká a strakonická nemocnice ruší zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.