Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Podolsku na Orlíku stále platí zákaz koupání

U tábořiště Podolsko, které je u vodní nádrže Orlík, dál platí zákaz koupání. Hodnoty znečištění jsou vysoké, hrozí poškození zdraví. Vodu vhodnou ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi má voda u kempu Radava na Orlíku a lipenské pláže Černá v Pošumaví, Horní Planá a v Lipně nad Vltavou.

Zhoršenou jakost vody má rybník Hejtman na Jindřichohradecku. „Nejhorší zůstává veřejné tábořiště Podolsko na nádrži Orlík, tam stále trvá dočasný zákaz koupání, protože hodnoty u sinic, chlorofylu i vodního květu jsou stále velmi vysoké. Tam to není dobrá situace a hrozí akutní poškození zdraví," řekl Vratislav Heinige z jihočeské hygienické stanice.

Zhoršenou jakost vody má také Staňkovský rybník na Jindřichohradecku. Vzhledem k tomu, že již v minulých letech i letos se hodnoty znečištění dostaly velmi vysoko, označili hygienici vodu za nevhodnou ke koupání. „Nevíme, proč se to (náhlé vyšší znečištění) děje. Ale každý se může sám rozhodnout, aktuálně nebyla situace katastrofální," řekl Heinige.

Po 30. srpnu přestanou hygienici kvalitu vody ve všech zmíněných lokalitách sledovat. Oficiálně tak skončí sezona přírodních koupališť.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský kraj, koupání, Vodní nádrž Orlík, Podolsk, znečištění, Podolsko, Horní Planá, Lipno nad Vltavou, Pošumaví, okres Jindřichův Hradec, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Podolsku na Orlíku stále platí zákaz koupání  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.