Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na jihu Čech je letos 55 případů encefalitidy, meziročně méně

Jihočeští hygienici zaznamenali tento týden šest nových případů onemocnění klíšťovou encefalitidou a 15 nových případů onemocnění lymeskou boreliózou. Od začátku roku je v Jihočeském kraji hlášeno 55 případů onemocnění klíšťovou encefalitidou a 254 případů lymeské boreliózy. Meziročně je to o 22, respektive 40 případů méně.

„Nejvyšší počet nemocných klíšťovou encefalitidou je v tomto týdnu na Českokrumlovsku a Českobudějovicku, lymeská borelióza je nejčastěji hlášena u nemocných z Českobudějovicka, Prachaticka a Táborska. Sezónní výskyt těchto onemocnění bude zcela jistě pokračovat i v následujících týdnech, počasí a podmínky v září bývají pro aktivitu klíšťat velice příhodné," uvedla ředitelka krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Proti klíšťové encefalitidě je očkovaných přibližně 38 procent Jihočechů, což je víc než republikový průměr, který je zhruba 30 procent. Podle statistických údajů připadá v ČR pět pacientů s klíšťovou encefalitidou na 100.000 obyvatel. V Rakousku a Německu je to maximálně jeden případ na stejný počet obyvatel.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, příroda, očkování, klíšťata, Č. Budějovice, nemoc, klíšťová encefalitida, lymská borelióza, Česko, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, okres Tábor, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech je letos 55 případů encefalitidy, meziročně méně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.