Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeské nemocnice začnou postupně obnovovat provoz

JIhočeské nemocnice do konce dubna obnoví plánovaný provoz. Znovu tak budou probíhat hospitalizace, operace, výkony a vyšetření. Ve všech nemocnicích nadále zůstanou odběrová a třídící centra, které testují příchozí na nákazu koronavirem.

Každá nemocnice bude rozšíření nemocnic řešit individuálně. „Konkrétní způsob budou jednotlivé nemocnice komunikovat prostřednictvím svých webových stránek. Rozběh pozastavené péče bude pozvolný a postupný, něco začne již v týdnu od 20. dubna, další část péče začne v týdnu od 27. dubna a do plného provozu bychom se měli dostat od pondělí 4. května," uvedl člen představenstva holdingu Jihočeské nemocnice Michal Čarvaš.

Ve strakonické nemocnici budou pacienty, kterým byl termín operace, hospitalizace, výkonu a vyšetření zrušen, informovat telefonicky, SMS zprávou, emailem nebo písemně. „V případě, že pacient ze strany Nemocnice Strakonice neobdrží patřičnou informaci, sám telefonicky kontaktuje dané oddělení,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Stejně bude s pacienty komunikovat i písecká nemocnice. „O konkrétním způsobu restartu plánované péče budeme informovat pacienty na našich webových stránkách, s objednanými budeme komunikovat i telefonicky. V případě dalšího příznivého vývoje epidemiologické situace v Jihočeském kraji chceme od 4. května poskytovat zdravotní péči v již podstatně více normálním režimu,“ řekl předseda představenstva Nemocnice Písek Jiří Holan.

Nemocnice České Budějovice postupně obnoví nejdříve lůžkovou, následně ambulantní, plánovanou zdravotní péči. Do plného provozu by se nemocnice měla dostat od května. „Zároveň bude stále zajištěná dostatečná rezervní kapacita pro péči o pacienty s COVID-19, zejména pak volná kapacita intenzivní péče," uvedla nemocnice na svém webu.

V jindřichohradecké nemocnici budou operační výkony prováděny ve zvláštním hygienickém režimu po speciálním vstupním vyšetření. Pacienti budou telefonicky kontaktováni pracovníky příslušných oborů.

Od 20. dubna dojde k postupnému obnovování plánované péče jak hospitalizační, tak ambulantní také v táborské nemocnici. „Částečně se otevře kapacita ortopedického oddělení a kapacita i pro další operační obory jako je chirurgie, urologie, ORL a gynekologie," uvedla nemocnice na svém webu.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, Jihočeský kraj, koronavirus, pacient, Nemocnice Strakonice, a.s., Jihočeské nemocnice, a.s., Tomáš Fiala, Nemocnice Písek, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice začnou postupně obnovovat provoz  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.