Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Českobudějovická nemocnice zvýší počet míst na očkování

Českobudějovická nemocnice zvýší počet míst pro zájemce o očkování proti covidu-19. V příštím týdnu bude v některých dnech podávat vakcíny až do 22:00. Důvodem navýšení kapacity je stoupající zájem o očkování.

„Očkovací kapacitu navýšíme na maximum našich možností. Ty jsou objektivně limitované prostorovými i personálními kapacitami. I z důvodu vytíženosti našich parkovacích ploch pro veřejnost nastavujeme různou kapacitu očkování různé dny v týdnu. Zároveň žádáme zájemce o očkování, aby co nejvíce použili jiný způsob dopravy než osobním automobilem,“ uvedl ředitel českobudějovické nemocnice Michal Šnorek.

V pondělí a úterý bude nemocnice od 8:00 do 14:00 nabízet očkování pro neregistrovaná zájemce jednodávkovou vakcínou Janssen. „Ve zbývajících dnech příštího týdne bude dvanáctihodinová provozní doba. Ve středu a ve čtvrtek budou pracovníci nemocnice očkovat až do 22:00 abychom maximálně umožnili očkování třetí dávkou registrovaným zájemcům zejména z řad seniorů a zdravotníků. Toto opatření vnímáme jako přechodné, než se ve větší míře rozjede očkování u praktických lékařů," uvedl Šnorek.

Nyní nemocnice může podat vakcínu přibližně stovce lidí denně. Velkokapacitní očkovací centrum, které v září ukončilo provoz v areálu výstaviště, mělo kapacitu několikanásobně vyšší. V Jihočeském kraji má ukončené očkování druhou dávkou více než 350.000 lidí. V regionu žije zhruba 640 tisíc obyvatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, České Budějovice, očkování, Nemocnice České Budějovice, vakcína, Janssen Pharmaceutica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická nemocnice zvýší počet míst na očkování  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.