Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějovická nemocnice je nejvytíženější v republice, péči omezí na polovinu

Od středy 24. listopadu odkládá Nemocnice České Budějovice veškeré hospitalizace plánované do 12. prosince. Jde o zákroky, u kterých je to bezpečné. Se 182 hospitalizovanými pacienty s covidem-19 je to nejvytíženější nemocnice v České republice.

O omezení plánované péče informovala nemocnice. Od středy tohoto týdne se odkládají hospitalizace naplánované do 12. prosince. Tisková mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková vzkázala, že jde o případy, u kterých je to medicínsky bezpečné a bez výrazného vlivu na zdravotní stav pacientů. „Rovněž bude zastaveno objednávání nových pacientů k těmto procedurám,“ upřesnila. 

O odložení konkrétních typů výkonů bude vždy rozhodovat primář oddělení. „Pacienty, kterých se to týká, vyrozumí zdravotnický personál telefonicky, SMS či emailem. Po obnovení plného provozu pacienty objednáme na nový termín. Prosíme osoby, kterým byl výkon zrušen, aby nás v případě zhoršení zdravotního stavu kontaktovali,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

Opatření se podle něj netýká léčby akutních onemocnění a onemocnění, jejichž odklad by mohl vést k poškození zdraví pacientů. „U pacientů, kteří jsou již k uvedeným procedurám přijati k hospitalizaci, se naplánovaný výkon provede. Podobně jako v předchozích vlnách se jedná o zhruba padesátiprocentní omezení péče,“ dodal Šnorek. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky jižní čechy, české budějovice, nemocnice, covid, péče, pacient, hospitalizace, Nemocnice České Budějovice, Česko, Jihočeské nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovická nemocnice je nejvytíženější v republice, péči omezí na polovinu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.