Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Chlum u Třeboně koupil zdravotní středisko a chce v něm zachovat služby

Chlum u Třeboně na Jindřichohradecku koupil místní zdravotní středisko. V objektu je ordinace praktického lékaře pro dospělé, praktického lékaře pro děti a dorost a rehabilitace. Zdravotní středisko patřilo lékařce, která jej Chlumu za sedm milionů korun prodala. Polovinu z částky poskytl Jihočeský kraj.

Ve zdravotním středisku zůstávají i nevyužité prostory, kde byly dříve ordinace stomatologie a gynekologie. „Věříme, že se nám podaří udržet zdravotní péči v obci a časem i zaplnit prázdné prostory. V rámci celkové údržby, modernizace a převážně z hlediska provozního, respektive energetické náročnosti si objekt vyžádá postupně stavební úpravy,“ uvedla starostka Chlumu u Třeboně Jitka Bednářová.

Jihočeský kraj uvolnil peníze na nákup střediska z krajského investičního fondu. Jde o program, který finančně podporuje různé projekty obcí. „Chceme, aby peníze mířily na konkrétní věci pro Jihočechy,“ uvedl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Bednářová řekla, že bez krajské podpory by Chlum u Třeboně nedokázal zdravotní středisko koupit. Objekt by tak zřejmě skončil v soukromých rukách a nový majitel by jej patrně využíval pro komerční účely.

Chlum u Třeboně leží několik kilometrů od rakouských hranic. Žije zde zhruba 2 000 obyvatel, v minulosti tu byla největší železárna v kraji. V blízkosti je rybník Hejtman, který je v letních měsících oblíbenou turistickou lokalitou.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zdraví, Jihočeský, Chlum, Chlum u Třeboně, Jihočeský kraj, okres Jindřichův Hradec, Martin Kuba, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chlum u Třeboně koupil zdravotní středisko a chce v něm zachovat služby  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.