Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Písku ošetřují hemoroidy bez skalpelu a takřka bezbolestně

PR článek

Pacienti s hemoroidy si je mohou nechat takřka bezbolestně a účinně ošetřit, a přitom nebýt delší dobu v pracovní neschopnosti. Písecká nemocnice nově nabízí ošetření hemoroidů moderní metodou HAL-RAR, která funguje na principu odhalení přívodných cév ultrazvukem.

„Metoda spočívá v tom, že do konečníku jemně zavedeme speciální ultrazvukovou sondu a s její pomocí zaměříme místo, kde se nacházejí cévy zásobující hemoroidy krví. Pak cíleně podvážeme každou zjištěnou cévu, a tím omezíme zásobení hemoroidů krví. Tlak v nich se sníží a začnou se smršťovat. Vyhřezlé hemoroidy zároveň upevníme na původní místo. K nové metodě využíváme přístroj A.M.I. Trilogy,“ uvedl MUDr. Jiří Chvála, vedoucí Proktologické poradny Nemocnice Písek. 

Zákrok, který nevyžaduje žádné řezání a otevřené rány, se provádí při znecitlivění spodní části těla nebo v celkové narkóze a trvá přibližně 40 minut. „Většina pacientů, kteří těžce manuálně nepracují, se může vrátit do práce do jednoho až dvou dnů po zákroku, ostatní zhruba do dvou týdnů. V případě klasické operace hemoroidů je pracovní neschopnost obvykle tři až čtyři týdny. Ošetření hemoroidů metodou HAL-RAR není jen méně bolestivé a pacienti se rychleji uzdravují než u jiných invazivnějších metod, ale je i maximálně účinné. A riziko následného krvácení a jakýchkoliv dalších komplikací je minimální,“ řekl Jiří Chvála, který metodou HAL-RAR ošetřil od roku 2006 řadu pacientů na svém předchozím pracovišti.

Pacienti s hemoroidy se mohou k šetrnému zákroku objednat prostřednictvím Proktologické poradny, která je v písecké nemocnici otevřena každou středu. „Tam je vyšetříme a podle nálezu se dohodneme na dalším postupu. Je třeba říci, že ne všechny hemoroidy je vhodné ošetřit tímto způsobem. Při menším nálezu obvykle stačí dodržovat dietní opatření a nasadit konzervativní léčbu ve formě tablet, čípků a mastí. U extrémně velkých nálezů pak volíme vhodný chirurgický zákrok,“ sdělil Jiří Chvála.

Ošetření hemoroidů metodou HAL-RAR v současnosti plně neproplácejí zdravotní pojišťovny. Písecká nemocnice zákrok nabízí za necelých 10 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Písek, hemoroidy, vyšetření, zdraví, hemoroid, nemocnice, céva, Jiří Chvála, Nemocnice Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Písku ošetřují hemoroidy bez skalpelu a takřka bezbolestně  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.