Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jihu Čech zemřelo v červenci 20 pacientů s covidem. Loni byli jen dva

V Jihočeském kraji zemřelo v červenci 20 pacientů s koronavirem. Je to o 18 více než ve stejném období v loňském roce. Vyplývá to ze statistických údajů ministerstva zdravotnictví.

„Jedná se o velmi vysoké číslo. Nemá cenu spekulovat o tom, jestli se z větší míry jednalo o seniory s jinými zdravotními problémy, protože tyto údaje zatím nemáme. Každopádně bychom stále měli mít na vědomí, že každého lidského života je škoda,“ uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Podle dostupných statistických dat nyní koronavirus ustupuje. V Jihočeském kraji za poslední týden přibylo 752 nových případů koronaviru. Je to o 151 méně než za stejné období o týden dříve. „Jenže vidíme pouze špičku ledovce, protože se mnohem méně testuje, takže ten skutečný počet nakažených bude zřejmě vyšší,“ řekla Kotrbová. V kraji nyní připadá na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní 117 případů covidu-19.

Jihočeští hygienici před několika dny doporučili nemocnicím nebo domovům pro seniory, aby se v nich nosily respirátory nebo roušky. Dvě dávky očkování proti covidu absolvovalo na jihu Čech více než 60 procent lidí, nových zájemců moc nepřibývá. Denně očkování v kraji podstoupí jen desítky lidí. V kraji žije přibližně 640.000 obyvatel. Od začátku pandemie před dvěma lety se prokázal covid ve více než 260.00 případech. Vyléčilo se dosud přes 95 procent pacientů. Od března 2020 zemřelo na jihu Čech v souvislosti s koronavirem 2727 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, statistika, Jihočeský, červenec, COVID-19, pacient, Jihočeský kraj, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech zemřelo v červenci 20 pacientů s covidem. Loni byli jen dva  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.