Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V jihočeských nemocnicích skončilo omezení návštěv kvůli chřipce

V jihočeských nemocnicích skončilo omezení návštěv kvůli chřipce a respiračním onemocněním. Nařízení platilo ještě ve strakonické nemocnici, ale lidé tam za pacienty mohou od pondělka opět chodit v běžné režimu.

„Většina oddělení umožňuje návštěvy u pacientů denně od 14:00 do 17:00. Mimo návštěvní hodiny může v odůvodněných případech povolit návštěvu primář oddělení, případně jeho zástupce. Doba pobytu u pacientů se na každém oddělení může lišit, a to podle stavu nemocného a provozu oddělení," uvedla ke strakonické nemocnici mluvčí jihočeských nemocnic Kateřina Koželuhová.

Na jihu Čech klesl v minulém týdnu počet nemocných s akutními respiračními infekcemi. Nyní připadá 1100 případů na 100 tisíc obyvatel. Je to o 2,7 procenta méně něž před týdnem.

„Ve druhé polovině dubna registrujeme další pokles nemocnosti v kraji, ale nejde o pokles nijak výrazný. Podobně jako v minulém týdnu zůstala i nyní nemocnost prakticky beze změny v nejlidnatějším okrese České Budějovice a to do značné míry ovlivňuje i celkový regionální vývoj. Pokud porovnáme aktuální stav s předešlým rokem, vloni jsme v tuto dobu měli v kraji nemocnost o necelé dvě stovky nižší, na úrovni 920 případů na 100 tisíc obyvatel kraje. Letošní pokles nemocnosti se od Velikonoc poněkud zpomalil, což je samozřejmě dáno i dosavadním chladným deštivým počasím," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Nejvíce nemocných je stále mezi dětmi. Ve věku do pěti let hygienici evidují 3313 případů akutních respiračních onemocnění na 100 tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Strakonice

Štítky ČR, nemocnice, zdraví, chřipka, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihočeských nemocnicích skončilo omezení návštěv kvůli chřipce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.