Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Aplikace Záchranka bude přesněji informovat o lavinovém nebezpečí v České republice

Na zimní sezonu spustí aplikace Záchranka nový lavinový modul. Jeho hlavním úkolem bude poskytnout uživatelům přesnější informace o lavinovém nebezpečí nejen v České republice, ale také v některých částech Slovenska a Rakouska. Doposud uživatelé dostávali pouze informaci o tom, jaký stupeň nebezpečí je v konkrétní lokalitě vyhlášen.

„Lavinový modul je určen uživatelům, kteří se vydávají do oblastí, kde hrozí nebezpečí lavin, např. skialpinistům a zároveň mají alespoň základní znalost lavinové prevence. Rádi bychom však problematiku lavinové prevence přiblížili i široké veřejnosti. V zahraničí se totiž s problematikou lavin mohou uživatelé setkat i na jinak volně přístupných místech,“ vysvětluje v tiskové zprávě ředitel aplikace Záchranka Filip Maleňák

Informace o lavinovém nebezpečí vydává Horská služba ve svých reportech. Podle Maleňáka však neposkytují dostatečně ucelené informace o možných rizicích. Právě to chce aplikace Záchranka změnit. “Dlouhodobě podporujeme rozvoj modulu Horské služby v aplikaci Záchranka, a jsme přesvědčení, že aktuální novinka přinese uživatelům větší bezpečnost v horách a bude nápomocná každému, kdo rád tráví čas v přírodě,“ dodává.  

Uživatel dostane základní informaci o tom, který stupeň lavinového nebezpečí je vydané oblasti vyhlášen. Kromě toho bude mít k dispozici i piktogramy zobrazující tendenci nebezpečí. Vše je doplněno kompletním komentářem a doporučením horské služby. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aplikace Záchranka

Štítky Česko, horská služba, lavina, prevence, Slovensko, Rakousko, Záchranka, aplikace, lavinové, nebezpečí

Aplikace Záchranka bude přesněji informovat o lavinovém nebezpečí v České republice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.