Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Nemocnice Písek obhájila nejvyšší možné ocenění za péči o pacienty s mrtvicí

Nemocnice Písek opětovně dosáhla prestižního ocenění Diamantový status ESO Angels, udělovaného Evropskou organizací pro mrtvici (ESO) za vynikající péči o pacienty trpící mrtvicí. Prestižní ocenění zaručují pacientům rychlou diagnostiku a léčbu.

Nemocnice obdržela certifikát za nejvyšší standard péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou a dalšími onemocněními mozku za rok 2023. Toto ocenění, poprvé udělené za rok 2021, zajišťuje například, že více než polovina pacientů s mrtvicí obdrží rychlou léčbu injekcí s lékem na rozpouštění krevní sraženiny. Rychlost a efektivita diagnostiky a léčby jsou klíčové pro úspěšnou péči o pacienty s mrtvicí.

„Ocenění Angels je odrazem dlouhodobého úsilí celého týmu v nemocnici v Písku. Svědčí o vynikající práci radiologů, kteří provádějí rychlá vyšetření, a o nadstandardní péči poskytované neurology. Pod vedením vedoucího lékaře Iktového centra Roberta Rezka a primáře Neurologického oddělení Karla Bechyně se tým snaží o co nejlepší životní podmínky pro pacienty,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek Jiří Holan.

Písecká nemocnice poskytuje péči o pacienty s mrtvicí prostřednictvím urgentního příjmu, který byl zaveden v roce 2016 a rychle se stal jedním z předních v České republice v oblasti rychlosti zákroku. Jakmile lékař ze zdravotnické záchranné služby diagnostikuje cévní mozkovou příhodu, kontaktuje nemocnici na iktový telefon, který nosí při sobě neurolog.

Tento lékař ihned dorazí na urgentní příjem v iktovém centru, kam je pacient převezen sanitkou. Následuje rychlé vyšetření mozku a mozkových cév pomocí laboratorních testů a CT vyšetření, což umožní neurologovi okamžitě posoudit rozsah a stav mrtvice a zahájit vhodnou léčbu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jana Kroneislová

Štítky nemocnice, Písek, mrtvice, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Písek obhájila nejvyšší možné ocenění za péči o pacienty s mrtvicí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.