Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Budějcích přes léto ošetří mnohem více zraněných dětí

Českobudějovická nemocnice v červenci ošetřila kvůli vážným úrazům až o polovinu více dětí než v jiných měsících. Přes léto bývá obvykle hospitalizováno kolem 120 dětských pacientů. V ostatních měsících jich je v nemocnici v průměru kolem 70. Zvýšený počet pacientů v červenci a srpnu způsobují nejčastěji zranění spojená s letními sporty. Patří sem například pády z kola, skateboardu nebo úrazy na bruslích.

„Každý začátek prázdnin znamená nárůst počtu hospitalizovaných dětí v důsledku různých úrazů. Tak jak přes prázdniny klesl počet pacientů na plánované chirurgické zákroky, tak tento prostor jednoznačně vyplnili akutní úrazoví pacienti. Operační sály jsou plně vytížené,“ uvádí primář dětského oddělení Vladislav Smrčka.

Dodal, že kromě výše zmíněných úrazů se děti často zraní při skákání na trampolíně. Tato aktivita podle Smrčky často končí zlomeninou nohy a ruky nebo otřesem mozku. „Velmi pozitivním trendem je úbytek těžkých úrazů hlavy při pádech z kola či in-line bruslí. To je dáno osvětou a používáním ochranných pomůcek,“ říká Smrčka.

Centrum dětské traumatologie českobudějovické nemocnice je jedním z osmi akreditovaných pracovišť svého druhu v České republice. Nejbližší další se nacházejí v Plzni, Praze a Brně. Do modernizace traumacentra a dětského oddělení investovala nemocnice v Českých Budějovicích v posledních letech více než půl miliardy korun.

Zdroj: ČTK

Štítky České Budějovice, pacient, Nemocnice České Budějovice, Česko, Praha, Brno, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích přes léto ošetří mnohem více zraněných dětí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.