Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nemocnice v Prachaticích má po havárii opět pitnou vodu

Aktuální rozbory potvrdily, že voda v prachatické nemocnici je opět nezávadná. Zdravotnické zařízení se týden po havárii, kdy se splašky z kanalizace dostaly do pitné vody, vrací do běžného provozu. Znamená to mimo jiné, že nemocnice opět začíná operovat, provádět dialýzy a přijímá nové pacienty.

„Rozbory vody zdravotního ústavu ze čtvrtka i brněnského veterinárního ústavu z pátku potvrdily, že voda v nemocnici je nezávadná a pitná. Naši pacienti mohou opět pít z vodovodních kohoutků,“ řekl ředitel nemocnice Michal Čarvaš. Dodal, že v minulém týdnu odložené operace bude nemocnice postupně zařazovat do svého programu.

Příčiny průsaku kanalizace do pitné vody, který zdravotníci objevili 26. října, zatím Čarvaš nezná. Studna, v níž problémy nastaly, patří prachatické nemocnici. Ta hodlá příčiny havárii řešit ve spolupráci se společností ČEVAK. „Udělala by nějaké kontroly potrubí kamerou a pak to budeme řešit. V tuhle chvíli se věnujeme tomu, abychom nemocnici zprovoznili co nejdříve,“ přidal ředitel.

Nemocnice momentálně bere vodu z jiného městského řadu. „Napojení na studnu jsme utnuli a jsme napojeni na městskou vodu z potrubí, které využívají celé Prachatice. Teprve budeme jednat o tom, zda to takto necháme dlouhodobě,“ uvedl.

Foto upload.wikimedia.org | Zdroj ČTK

Štítky nemocnice, pitná voda, havárie, Nemocnice Prachatice, ČEVAK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Prachaticích má po havárii opět pitnou vodu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.