Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chřipka zabila na jihu Čech další dva lidi

V jižních Čechách zemřeli po chřipce během posledních dnů další dva starší muži. O víkendu podlehl jejím následkům první z nich v táborské a druhý v pondělí v budějcké nemocnici. Počet obětí v krajských nemocnicích stoupl už na patnáct, jeden člověk z Písecka podlehl této nemoci doma.

Muži, jenž zemřel o víkendu v Táboře, bylo kolem 80 let. Pacient, který kvůli chřipce zemřel v nemocnici v Českých Budějovicích, byl o dvacet let mladší.

„Oba dva se v nemocnicích léčili s jinými závažnými onemocněními. Stejně tomu bylo prakticky i u všech předchozích pacientů, kteří zemřeli po chřipce,“ řekl mluvčí Nemocnice České Budějovice Jan Dušek.

Táborská nemocnice, kde letos podlehli chřipce čtyři lidé, však od dnešního dne zrušila zákaz návštěv. „Důvodem je pokles výskytu chřipky,“ uvedla za vedení nemocnice asistentka ředitele Pavla Voborská.

V Českých Budějovicích o podobném kroku zatím neuvažují. V tamní nemocnici, kde zemřelo jedenáct lidí, už více než měsíc platí zákaz návštěv. „Tento týden ho určitě rušit nebudeme. Uvidíme, jaká situace bude po víkendu,“ řekl Dušek.

Počet pacientů trpících chřipkou a dalšími akutními respiračními onemocněními na jihu Čech v minulém týdnu klesl o 12 procent. Hygienici evidují 1546 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Výskyt samotných chřipkových onemocnění od minulého týdne klesl o 6,3 procenta na 314 případů na 100 tisíc obyvatel.

Zdroj: ČTK

Štítky chřipka, typ A, Nemocnice České Budějovice, mrtvý pacient, následky nemoci, nemocnice, Jihočeský kraj, Česko, nemoc, okres Písek, Jan Dušek, Tábor, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipka zabila na jihu Čech další dva lidi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.