Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dětičky v nemocnici dnes navštíví klaunky

První květen je pro mnoho lidí šťastným dnem. Zamilované páry si vyjadřují lásku, rodiny si užívají volno a vyrážejí na výlety. O to větší smutek pak ale vládne v nemocnicích, a to hlavně na dětských odděleních. Naštěstí existují takzvaní zdravotní klauni, kteří nemocným dětem přinesou alespoň malou dávku radosti.

Dnes se klauni, respektive klaunky zastaví i v českobudějovické nemocnici!

„Zdravotní klauni navštěvují malé pacienty v českobudějovické nemocnici pravidelně každé pondělí a úterý. V roce 2013 jihočeský tým zdravotních klaunů realizoval v této nemocnici téměř 90 klauniád,“ uvedla Daniela Melíšková z organizace Zdravotní klaun.

O dnešní klaudiádu se postarají klaunky Laděna Sladěná a Gusta Hustá. Je jasné, že o srandu nebude nouze!

Nezisková organizace Zdravotní klaun funguje po celé republice. „Přináší humor a radost hospitalizovaným dětem, geriatrickým pacientům a dalším potřebným v oblasti zdravotnictví, čímž přispívá ke zlepšení jejich psychického a tím i celkového zdravotního stavu, a to prostřednictvím speciálně vyškolených zdravotních klaunů a souvisejících projektů,“ zmínila Daniela Melíšková. „Celkem přineslo 83 zdravotních klaunů v roce 2013 přes 3 600 návštěv pacientům v 65 nemocnicích v celé ČR.“

S takzvanou léčbou humorem začal v České republice Američan Gary Edwards. Jako klaun vstoupil do nemocnice  poprvé v roce 1976. Nemocniční klaunství podporuje po celém světě. Právě Gary Edwards stojí za založením sdružení Zdravotní klaun. Stalo se tak v roce 2001 a za zmínku určitě stojí, že chod organizace financoval první tři roky z vlastní kapsy.

Štítky nemocnice, klauni, děti, pacient, Nemocnice České Budějovice, Gary Edwards, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětičky v nemocnici dnes navštíví klaunky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.