Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech se lidé dostanou k lékům i v noci

Na zajištění dostupnosti lékárenské péče na území kraje se nezastupitelnou měrou podílejí jihočeské nemocnice. V provozu mají devět lékáren, jedna z nich poskytuje non stop služby po celý rok.

Jihočeši si kromě běžné otevírací doby lékáren během všedních dní mohou v akutních případech zakoupit potřebné medikamenty nebo si je vyzvednout na recept v pohotovostním režimu. Lékárna Nemocnice České Budějovice, a. s., má pro veřejnost otevřeno v pondělí až pátek od 7 do 18 hodin. Mimo tuto dobu zajišťuje po celý rok nepřetržitou pohotovostní službu.

Pohotovostní služby drží i v písecké nemocniční lékárně. Pacienti se tak zde dostanou k lékům i v neděli a o svátcích v době od 8 do 12 a od 17 do 21 hodin. V pondělí až pátek pak mají otevřeno od 7.30 do 20 hodin. Kromě poskytování obvyklých služeb připravují také přípravky v lékárně (tzv. příprava magistraliter). Do budoucna chystají vybudování nových lékárenských prostorů pro veřejnost.

Kromě všedních dnů je k dispozici také táborská nemocniční lékárna. V sobotu je zde otevřeno od 8.00 do 11.30. Ve všední dny funguje od 7 do 18 hodin. Provozují i lékárnu na sídlišti Nad Lužnicí, kde poskytují služby od pondělí do pátku od 7.30 do 17 hodin.

Lékárna v Nemocnici Jindřichův Hradec, a. s., má otevírací dobu v pondělí až pátek od 7.30 do 15.30 hodin. V akutních případech poskytnou léky na nově zprovozněném urgentním příjmu.

V českokrumlovské nemocniční lékárně vyšli vstříc zájmu veřejnosti a již vloni prodloužili o půl hodiny otevírací dobu. Lékárna je k dispozici v pondělí až pátek od 7.30 do 16.30 hodin. Navíc provozují ve všední dny od 8.30 do 11.30 a od 12.30 do 15 hodin výdejnu léků ve Frymburku. Od 1. září plánují otevřít lékárnu v Kaplici, kterou bude českokrumlovská nemocnice provozovat.

V Prachaticích prošla nemocniční lékárna modernizací a přibylo zde také další výdejné místo. Otevřena je ve všední dny od 7 do 16.30 hodin.

Strakonická nemocniční lékárna zajišťuje provoz ve všední dny od 7 do 16 hodin.

„Snahou Jihočeského kraje jako provozovatele nemocnic v regionu je nejen zachování dostupnosti zdravotnické péče, ale i přístupu k medikamentům a potřebným lékům. Proto je zajištěn i nepřetržitý lékárenský provoz,“ uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola. Nemocniční lékárny navíc kompenzují pacientům regulační poplatky i vysoké sazby DPH různou škálou výhod. „Jde například o přímé korunové slevy až 30 korun za recept, bonusové slevy na nákup, prodloužení doby parkování, odměny ve formě věcných dárků apod. Veškerý svůj zisk z prodeje léků navíc nemocnice investují zpět do zdravotní péče, a zajištění lepšího vybavení a služeb pro pacienty,“ doplnil Martin Bláha, předseda představenstva holdingové společnosti Jihočeské nemocnice, a. s.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, všední den, Česko, České Budějovice, Martin Bláha, Jiří Zimola, Jihočeské nemocnice, a.s., Nemocnice Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech se lidé dostanou k lékům i v noci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.