Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pneumokok letos zabíjel i na jihu Čech

Pneumokok si letos na jihu Čech vyžádal již tři úmrtí. Celkově toto onemocnění prodělalo v první polovině roku 24 lidí, přičemž celkově bylo v republice hlášeno více než sto případů. Smutnou statistiku potvrdila Jitka Luňáčková z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.

Nejvíce nákaz bylo evidováno na Strakonicku a Českobudějovicku (po osmi případech). Nejméně pak na Prachaticku a Táborsku (po dvou případech). Z hlediska celé republiky jsou jižní Čechy na druhém místě - nejvíce nemocných bylo ve Středočeském kraji (27).

Co je pneumokok? Velmi závažné onemocnění, které může končit trvalými následky, a to například v podobě hluchoty. V nejhorším případech končí dokonce smrtí, čehož důkazem jsou výsledky za první pololetí.

Nejvíce v ohrožení jsou miminka a naopak starší lidé. Nemoc se projevuje vysokou horečkou a zimnicí. Formou prevence je očkování.

Štítky pneumokok, onemocnění, Jihočeský kraj, smrt, úmrtí, Česko, Krajská hygienická stanice, Středočeský kraj, okres České Budějovice, okres Tábor, okres Prachatice, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pneumokok letos zabíjel i na jihu Čech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.