Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet nemocných klesl, zemřeli však další dva lidé

V Jihočeském kraji zemřeli po chřipce v posledních dnech další dva lidé. Jeden pacient v nemocnici v Prachaticích, druhý v nemocnici ve Strakonicích. Počet mrtvých kvůli následkům chřipky tak v jižních Čechách stoupl už na osmnáct.

Lidí s respiračním onemocněním v regionu je přitom méně. Hygienici nyní evidují 1484 případů na 100 tisíc obyvatel, což je v porovnání s minulým týdnem o čtyři procenta méně. Ubylo také pacientů s chřipkou. Nyní jich je 207 na 100 tisíc obyvatel, což je o třetinu méně než v minulém týdnu.

„Nemocnost poklesla tento týden v regionu mezi všemi věkovými skupinami s výjimkou věkové kategorie 15 až 24 let,“ řekl František Kotrba z českobudějovické krajské hygienické stanice. Tam počet nemocných o 5,5 procenta vzrostl.

Podle Kotrby je letošní období chřipek v porovnání s předchozími roky výjimečné. „Především svou délkou, chřipková sezona trvá už sedmý týden. A také vysokým počtem komplikací a závažných klinických průběhů onemocnění včetně úmrtí,“ řekl Kotrba.

Ve čtvrtek skončil zákaz návštěv v Českém Krumlově, od soboty končí také v českobudějovické a prachatické nemocnici. V příštím týdnu podobný krok učiní ve zdravotních zařízeních v Dačicích a Jindřichově Hradci. Zákaz návštěv tak zůstane pouze v nemocnici ve Strakonicích.

Zdroj: ČTK

Štítky chřipka, typ A, Nemocnice Strakonice, Nemocnice Prachatice, mrtvý pacient, následky nemoci, Jihočeský kraj, Nemocnice Strakonice, a.s., František Kotrba, Krajská hygienická stanice, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných klesl, zemřeli však další dva lidé  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.