Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Respiračních onemocnění v Jihočeském kraji ubývá

V Jihočeském kraji stále mírně klesá počet pacientů s akutním respiračním onemocněním. Momentálně hygienici evidují 1338 případů na 100 tisíc obyvatel, což oproti předchozímu týdnu znamená pokles o 5,9 procenta.

„Ještě výrazněji za posledních sedm dní ubylo chřipek. Nyní připadá na 100 tisíc obyvatel 136 případů, o 26,1 procenta méně než minulý týden,“ řekl František Kotrba z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Ústup onemocnění zpřístupnil veřejnosti i některá dříve uzavřená zařízení. „Všechny jihočeské nemocnice a domovy pro seniory již v minulých dnech a týdnech zrušily dlouhodobé zákazy návštěv,“ uvedl Kotrba.

Letošní chřipková sezona je podle něj nebývale dlouhá. Navíc na následky tohoto onemocnění v regionu v minulých týdnech zemřelo 18 lidí.

Nejvíce pacientů s akutním respiračním onemocněním eviduje Českokrumlovsko. Tam připadá v přepočtu na 100 tisíc obyvatel 1806 pacientů a v porovnání s minulým týdnem se tam statistika respiračních onemocnění zvýšila o čtyři procenta.

Celkově v Jihočeském kraji za posledních sedm dní nejvíce ubylo pacientů ve věkové skupině 25 až 59 let. Tam poklesl počet respiračních onemocnění o více než deset procent.

Zdroj: ČTK

Štítky Respirační onemocnění, stav pacientů, Jihočeský kraj, chřipka, nemoc, pacient, František Kotrba, Krajská hygienická stanice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Respiračních onemocnění v Jihočeském kraji ubývá  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.