Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Testování na nákazu virem HIV proběhne zítra zdarma

Už zítra budou mít zájemci další možnost nechat se zdarma otestovat na nákazu virem HIV. Tradiční akce pod záštitou neziskové organizace Rozkoš bez rizika začíná v Budějcích v deset hodin a potrvá až do šesté hodiny večerní.

Je to jednoduché. Stačí jen přijít do centra R-R, které má své sídlo v České 20. Tam už se o vás pracovníci organizace postarají. Díky zítřejší akci ušetříte až pět set korun. To je totiž částka, na kterou běžný test vyjde. Navíc není třeba ani se objednávat. 

Cílem je rozšířit povědomí o zákeřnosti viru. „Výskyt HIV se momentálně zvyšuje v celé České republice, nejinak tomu je i na jihu Čech. Zde byl jak v říjnu, tak v listopadu, zaznamenán nový nakažený. A to je alarmující,“ říkala v listopadu loňského roku vedoucí poradenského a zdravotního centra Rozkoše bez rizika v Českých Budějovicích Petra Martíšková.

O tom, jak se virus HIV přenáší, toho bylo napsáno dost. Stačí připomenout, že primárně krví, především pak sexuálními aktivitami.

Štítky HIV, AIDS, virus, nákaza, testování, Rozkoš bez rizika, České Budějovice, Česko, infekční onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testování na nákazu virem HIV proběhne zítra zdarma  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.