Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V nemocnici si můžete nechat změřit cholesterol

V terminále budějcké nemocnice si ve středu od 10 do 16 hodin budou moci zájemci nechat změřit hladinu cholesterolu v krvi. Zároveň proběhne diagnostika pomocí certifikovaného přístroje In Body 230, která též mnoho napoví o rizikových faktorech vašeho životního stylu.

Generálním partnerem akce je Všeobecná zdravotní pojišťovna. „Akce je určena všem, kteří chtějí v předvánočním období zjistit, jak jsou na tom s cholesterolem a dalšími hodnotami, jako jsou tělesný tuk, krevní tlak či svalová hmota,“ uvedl Viktor Lavička, specialista marketingu a komunikace Regionální pobočky VZP Plzeň.

Připomněl, že vedle měření bude k dispozici výživový poradce, který bude připraven konzultovat aspekty stravy, vedoucí k úpravě hladiny naměřených tělesných hodnot.

Veřejnost v rámci akce získá také informace o dopadech zvýšené hladiny cholesterolu v krvi na zdraví a nákladnosti léčby kardiovaskulárních chorob.

VZP v roce 2012 uhradila na léčbu těchto chorob v českobudějovické nemocnici částku ve výši 684 274 277 Kč. Průměrné náklady na jednoho hospitalizovaného kardio pacienta činily zhruba 153 tisíc korun.

Zvýšená hladina cholesterolu v krvi může vést k řadě srdečních nemocí. Jedním z nejzávažnějších je infarkt myokardu. Jedná se o vážné onemocnění, způsobené náhlým přerušením dodávky kyslíku do srdečního svalu s následným odumřením části svalových vláken. Projevuje krutou svíravou nebo pálivou bolestí za prsní kostí (stenokardie), která může vyzařovat do levé paže, krku, čelisti, zad, ale i do břicha.

Infarkt myokardu je asi pětkrát častější u mužů než u žen. Objevuje se více se stoupajícím věkem, ale nejsou výjimkou ani dvacetiletí lidé s touto nemocí.

Tisková zpráva

Štítky měření cholesterolu, VZP, Nemocnice České Budějovice, cholesterol, nemoc, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Plzeň, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici si můžete nechat změřit cholesterol  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.