Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zaměstnanci jihočeských nemocnic dostanou přidáno

Jihočeské nemocnice zvednou od února a března platy svým zaměstnancům o pět procent. Zdravotní organizace, které zřizuje kraj, tak reagují na nařízení vlády, která zvýšení tarifu od ledna nařídila. O pět procent by měly stoupnout mzdy i v nemocnicích měst, církví nebo v soukromých zařízeních. Peníze by na to měly dát v úhradách za léčení zdravotní pojišťovny.

„Během ledna nebyla dosud zřejmá výše úhrad od pojišťoven a všechny jihočeské nemocnice vyplácely mimořádné odměny v závěru roku 2014,“ řekl předseda představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Martin Bláha, proč se budou platy zvyšovat s mírným zpožděním.

Úhradová vyhláška má pro letošní rok na zdravotní služby přidat deset miliard korun. Nemocnice tak dostanou kromě pětiprocentního navýšení platů i kompenzace zrušených poplatků. Celkem by letos na zdravotní péči v Česku mělo jít 239 miliard korun.

„Veškerá očekávaná navýšení úhrad od zdravotních pojišťoven směřujeme do růstu mezd a žádné komplikace v tomto směru neočekáváme,“ uvedl Bláha. Pro příklad dodal, že českobudějovická nemocnice, která je největší v regionu, vydá letos na platy 1,5 miliardy korun.

ČTĚTE TAKÉ: V Jihočeském kraji začala chřipková epidemie, nejvíce jsou nemocné děti

Osm jihočeských nemocnic vloni investovalo do modernizace svých objektů a přístrojového vybavení více než 800 milionů korun. Největší objem peněz směřoval do Nemocnice České Budějovice, která vynaložila na různé projekty přes 500 milionů korun. Kromě Českých Budějovic jsou nemocnice v Táboře, Písku, Strakonicích, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Prachaticích a Dačicích.

Zdroj: ČTK

Štítky nemocnice, mzdy, platy, zaměstnanci, nařízení vlády, Martin Bláha, Nemocnice České Budějovice, Jihočeské nemocnice, a.s., Česko, Nemocnice Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci jihočeských nemocnic dostanou přidáno  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.