Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Městská policie najde zázemí v nové budově. Vyroste v současném areálu

Už v příštím roce by se mohlo začít se stavbou a rekonstrukcí nového zázemí pro městskou policii. Nacházet by se mělo ve stávající lokalitě v Haškově ulici. Vypsání soutěže plánuje město na 1. července.

Nový objekt, který by měl v současném areálu vyrůst, nabídne šatny, sklad nebo zbrojnici. „Objekt by měl být situován směrem k Pražské třídě, mělo by jít o čtyřpodlažní objekt. V přední části, která je tam i teď, by byl prostor pro kontakt s veřejností,“ nastínil plány primátor města Jiří Svoboda.

Útvar hlavního architekta teď řeší vypsání výběrového řízení na projekt. Soutěž na jeho zhotovitele chce město vyhlásit 1. července. „Pokud se podaří mít ještě v letošním roce k dispozici projekt, mohli bychom v příštím roce začít stavbu připravovat,“ dodal primátor.

V minulosti se přitom řešilo, že by se městská policie přesunula do jiných prostor. Ty ale město k dispozici nemá a plán s přesunem do Žižkových kasáren není reálný. „Nedaří se nám zkompletovat pozemky kvůli přístupu celní správy. Druhá věc jsou samozřejmě finanční prostředky. Ta celková přestavba by velice výrazně zasáhla do hospodaření města,“ vysvětlil Svoboda.

Na kolik peněz by měl celá akce vyjít zatím není jasné. Vše určí až připravovaný projekt.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky městská policie, novinka, rekonstrukce, plán, České Budějovice, obecní policie, Jiří Svoboda, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie najde zázemí v nové budově. Vyroste v současném areálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.