Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilec v Budějcích rušil při spaní Ježíška, skončil v policejních poutech

Měsíc a den před Štědrým dnem se neznámý muž rozhodl navštívit Ježíška s rodinou. Na budějckém náměstí se přes hrazení vydal do betléma. Jeho návštěva se ale trochu protáhla, takže koledníka nakonec v poutech vyprovodili policisté.

Devětatřicetiletý muž v betlémě hledal místo k přespání, cestou z oslavy začátku víkendu se sotva držel na nohou. Spolubydlení se Svatou rodinou se mu zalíbilo a zůstal ležet uvnitř. Rušení spícího novorozeněte a jeho unavených rodičů přijela prošetřit policejní hlídka. Muž však měl pro přicházející strážníky jen pár peprných nadávek a odmítl z betléma odejít. O několik okamžiků později skončil v poutech a nedobrovolně se přestěhoval na záchytku. „Konečně zase máme svatý klid," shodli se po zásahu policistů Ježíškovi rodiče.

"Devětatřicetiletý muž z Českobudějovicka se nyní bude zpovídat z přestupku neuposlechnutí a znevážení úřední osoby při výkonu její pravomoci. Za ně mu hrozí pokuta do patnácti tisíc korun," dodává policejní mluvčí Věra Školková.

Štítky Budějce, náměstí, krimi, opilec, policie, betlém, Vánoce, advent, Ježíšek, České Budějovice, Štědrý den, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec v Budějcích rušil při spaní Ježíška, skončil v policejních poutech  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.