Počasí dnes17 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Policisté získali medaili za zásah při požáru domova pro mentálně postižené

Policisté Jakub Ježko a Martin Marek z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje obdrželi od policejního prezidenta medaili Za statečnost. Vysloužili si ji za zásah u požáru domova pro mentálně postižené ve Vejprtec, kam dorazili jako první.

K požáru domova pro mentálně postižené ve Vejprtech na Chomutovsku došlo 19. ledna 2020. Jakub Ježko a Martin Marek tam přijeli nad ránem jako první. Z budovy již šlehaly plameny do výšky 10 metrů, objekt byl také silně zakouřený.

Policisté mezi prvními vstoupili do budovy B, ve které vznikl požár. V domově se nacházelo 35 klientů domova. Jednalo se o klienty většinou s mentálním postižením, takže komunikace s nimi nebyla jednoduchá. Kromě toho byli v ohrožení také nepohybliví klienti domova.

Chceš se stát policistou?

Chceš pracovat ve vzrušujícím a dynamickém prostředí s mladými kolegy? Chceš mít smysluplnou práci s různorodou pracovní náplní? Nemáš žádnou praxi? Nevadí, přidej se k policii. Naučí tě pracovat a jednat s lidmi, střílet z krátkých a dlouhých střelných zbraní, sebeobranu a boj zblízka. K bezpečí svému i svých blízkých můžeš sám přispět a chránit je, protože pocit bezpečí občanů není policii lhostejný.
Více informací zjistíte ZDE.

Policisté bez dýchacích přístrojů začali s okamžitou evakuací osob. Poté v součinnosti s jednotkou dobrovolných hasičů Vejprty a zaměstnanci domova sociálních služeb v této evakuaci pokračovali. Tak vyvedli společně z hořícího objektu přibližně 20 lidí.

Martin Marek po vynesení prvních osob prováděl resuscitaci osob nejevících známek života. Jeho kolega Jakub Ježko se do budovy B opakovaně vracel pro další klienty. Tak činil až do chvíli, kdy se v objektu nikdo další nenacházel. 

Oba policisté se zachovali v souladu se služební přísahou, kdy se zavázali zachraňovat životy a zdraví osob, bez ohledu na svoje. 

„Jakub Ježko sám skončil v nemocnici kvůli nadýchání zplodinami. Za čin obdrželi od policejního prezidenta medaili Za statečnost,“ uvedl Jakub Vinčálek z odboru komunikace a vnějších vztahů Policejního prezidia ČR. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky policie, čin roku, chomutova, ocenění, medaile, domov, požár, Martin Marek, Ústecký kraj, Vejprty, okres Chomutov, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté získali medaili za zásah při požáru domova pro mentálně postižené  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.