Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Zastupitelská bitva na palubovce sportovní haly

Po třech měsících se sešlo zastupitelstvo města. Kvůli pandemii koronaviru se jednání přesunulo do sportovní haly. Neobvyklé podmínky, neobvyklý průběh?

Ani zdaleka. Kromě toho, že zastupitelé sedí v lavicích, začalo jednání naprosto stejně, jak je běžné. I přesto, že primátor hned na začátku upozorňoval, že je v hale omezená možnost nabíjení počítačů, a aby přítomní jednali tak, aby to jejich baterie v počítačích vydržely, nezačali zastupitelé úplně slibně.

Bod 0 ­– „Zahájení, zvolení návrhové komise a schválení programu“ trval déle než hodinu. Bitvu na palubovce přitom odstartovalo nezařazení diskuse zastupitelů do programu jednání. Tu si konec konců zastupitelé následujícími příspěvky stejně vytvořili.

Po plejádě názorů, jak by mělo jednání probíhat, co by měl a neměl primátor dělat, jestli by mělo být umožněno vystoupit občanům, jestli by měli mít zastupitelé roušky, upozorňování na nedodržování jednacího řádu a zneužívání technických poznámek, a také po tom, že většina diskutujících se do diskuse vůbec nechtěla zapojovat, bylo schváleno, že na dnešním jednání proběhne jak diskuse zastupitelů, tak diskuse občanů.

Poté, co město předem avizovalo, že vystoupení občanů neproběhne, možná trochu zbytečný krok.

Jak už jsem psala výše, úvodní bod zabral více než hodinu. Na poměry budějckého zastupitelstva jde o celkem standardní čas. V této nestandardní době. Otázkou zůstává, jestli by nebylo efektivnější tuto energii (včetně té, kterou zastupitelé věnují do následující diskuse, která je už teď oficiálně schváleným a přidaným bodem v jednání) věnovat důležitějším a neodkladným bodům, kterým se mělo toto zastupitelstvo věnovat.

Odpovědět si můžete sami.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky blog, zastupitelstvo, České Budějovice, politika, pandemie covidu-19, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelská bitva na palubovce sportovní haly  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.