Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

KOMENTÁŘ: Derby? Dva kroky zpět pro český fotbal

Těžko hledat někoho, komu se nedělní derby mezi Spartou a Slavií povedlo. Ostudu tuzemskému fotbalu, ze kterého se stává kvalitní produkt, udělali fanoušci, hráči i realizační týmy. K fotbalu patří emoce i respekt. Toho prvního bylo příliš, druhého pramálo.

Česká liga a kultura okolo ní už dlouho nemá nudnou image, ale stává se atraktivní a kultivovanou zábavou, o čemž svědčí nejen návštěvnost na ligových stadionech, aktivity fanoušků a klubů či diskuse nad dražšími televizními právy. Nutno podotknout, že na tomto posunu mají velký podíl právě fanoušci a zástupci klubů.

Když už se ale zdá, že máme šanci budovat z českého fotbalu kvalitní produkt, sami si naházíme klacky pod nohy. A že jich v neděli bylo. Podle iSport.cz se nehrálo 68 minut, místo fotbalu diváci sledovali spíše okopávanou či hospodskou rvačku a na úroveň okresního přeboru (jeho účastníci prominou) utkání ponížili i někteří členové realizačních týmů. 

Tátové pak si pak na sociálních sítích ulevují, že nesehnali vstupenky, protože by na takové "utkání" nechtěli vyrazit s dětmi, fanoušci řeší místo hry bitku či létající dělobuchy a nad tím vším může nezaujatý divák jen nevěřícně kroutit hlavou. Takhle má opravdu vypadat český fotbal? 

Olej do ohně pak přileje Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky, která se zastane sudího. Není potřeba věštecká koule, abychom zjistili, jaká bude reakce, tedy vztek z řad fanoušků. Očividně se ale na Strahově v posledních týdnech hledá tisíc a jeden způsob, jak proti sobě poštvat fotbalovou veřejnost viz výrok předsedy Petra Fouska o hraběcích radách.

Dočkáme se ale rozhovoru se šéfem Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. Kdy? Prý někdy tento týden. To se dozvíte, když dobře hledáte na síti X.

Zdá se, že se tuzemský fotbal bude muset znovu spolehnout na kluby a fanoušky. Právě zástupci těchto táborů totiž dokázali fotbalovou kulturu posunout kupředu. Pražská Slavia ve svém prohlášení po derby odsoudila chování hráčů obou klubů i členů realizačních týmů. Slavia má na víc, vzkázali Pražané. Dovolím si malou úpravu. Český fotbal má na víc. My máme na víc. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, česko, derby, sparta, slavia, komentář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Derby? Dva kroky zpět pro český fotbal  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.