Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Návštěva Studia Edison v Budějcké Drbně

Se Studiem Edison ze SŠ EDUCAnet jsme se vydali na školní exkurzi do sídla redakce Budějcké Drbny v Českých Budějovicích posbírat nápady a inspiraci na psaní dalších článků do školních novin. Někteří z nás chtěli poznat, jaké by to bylo se případně novinařině věnovat i do budoucna.

Autorem textu jsou žáci SŠ EDUCAnet.

Ráno jsme se potkali před školou, prošli jsme městem, přeběhli přes několik přechodů a už jsme byli před budovou, kde na nás čekala Dita Dvořáková, která nás dovedla dovnitř. Posadili jsme se a poslechli si, jak Drbna vznikla, jak získává peníze (hlavně z reklam) a jak funguje redakce.

“Zjistila jsem, že kromě toho, že má Drbna plakát Na Dlouhé louce, co si pamatuji, toho o ní moc nevím,” říká jedna ze studentek.

Šéfredaktor vydavatelství Michael Daněk nám kromě informací o samotné redakci, zadal i článek, který jsme měli zkusit napsat. Na to jsme dostali půl hodiny, abychom pracovali pod tlakem, který je v redakci běžný. Nakonec jsme zjistili, že ten samý článek napsali v Drbně za sedm minut.

Zaujalo nás, že jakožto on-line médium získává Drbna své informace pomocí SMS nebo přímo od záchranářů a policie, aby mohla své čtenáře informovat aktuálně. Nám by se to s naším článkem nejspíše včas nepovedlo.

Podle Michaela Daňka člověk musí chtít být novinářem a udělat si z toho svůj životní styl. Novináři mají svoji práci prakticky 7 dní v týdnu a je to někdy velmi nárazové, kdy musí pracovat. Proto je to práce, které podřizují každodenní život.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto redakce

Štítky Drbna.cz, České Budějovice, EDUCAnet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěva Studia Edison v Budějcké Drbně  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.