Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Lidová řemesla, divadelní představení a dobrá muzika. Budějcká kultura žije

Týden plný divadelních představení a hudebních vystoupení se řítí na Budějce a jejich okolí. Oblíbeného divadelníka Víťu Marčíka uvidíte na romantickém hradě Pořešín, hru Čekání na Godota si zase užijete v Horké Vaně. Zajímavá hudební akce pod širým nebem vás bude čekat u Kulturního domu Slavie.

Noc mafie

Rockoví fanoušci budou mít v úterý příležitost poslechnout si svou oblíbenou muziku v podání francouzské kapely Le Single Blanc, kterou v Velbloud Music Baru uvede od 20:30 česká skupina Červen.

Mafia Night, na které bude za mixážním pultem diktovat DJs Antonín Padrta a Q, odstartuje ve středu od 21 hodin ve Velbloudovi. Večer oživí taneční skupina B Boy Dance Crew a ti z vás, kteří přijdou stylově oblečení, budou mít vstup zdarma.

V pátek pro změnu ovládne Velbloud hudební styl rock´n´roll, který předvede od 21 hodin skupina Godspeed Hellbound a Gauneři. Pokračovat bude afterparty s DJ Želvínem.

Café Klub Slavie přináší nové akce

Posezení venku při dobré muzice se odehraje ve středu před Kulturním domem Slavie. Café Klub Slavie pořádá od 19 hodin akci s názvem Deep Room in the Air. DJs budou hrát deephouse, techhouse, house a bass music.

Jukebox mejdan je připraven na páteční večer v Café Klubu Slavie. Vy si od 20 hodin budete diktovat, co chcete zahrát a jakým směrem se večer, noc a brzké ranní hodiny budou ubírat.

První Budějovický contest v yoyování se odehraje v sobotu od 9 hodin v Café Klubu Slavie. Chybět nebude i vystoupení absolutní špičky ve svém oboru. Večer bude zábava pokračovat od 21 hodin koncertem rock´n´rollové kapely Quiet.

Předvádění lidových řemesel

Galerie Na dvorku pořádá ve středu tvořivý den, kde se budou nejenom ukazovat zajímavá řemesla jako předení vlny na kolovratu či výroba šperků tiffany, ale návštěvníci si budou moci od 10 do 18 hodin řemesla i sami vyzkoušet.

Rozmarné léto

Teplé dny vybízejí nejenom k procházkám, ale i k poslechu dobré hudby. Zajímavý koncert se odehraje ve čtvrtek v Galerii Na dvorku, kde zahraje skupina Two Towers Hulu Jazz od 19:30.

Divadlo a koncert na hradě

Hrad Pořešín otevře v pátek od 17 hodin své brány všem, kteří si budou chtít užít pohodový kulturní večer. Posezení na hradbách si zpříjemníte u šálku dobrého čaje, který připraví znalí čajovníci. Od 19 hodin se pobavíte u Divadla Víti Marčíka hrou Pinocchio a po něm přijde hudební veselení při táborovém ohni s kapelou Thom Band.

Budějovický košt vína

Společenský sál DK Metropol se v pátek večer změní na vinný sklípek díky Galerii moravských vín a Klubu přátel vína České Budějovice, kteří akci pořádají ve spolupráci s předními tuzemskými a také zahraničními vinaři. Degustovat lahodná vína budete moci od 18 do 24 hodin.

Divadlo v Horké Vaně

Absolventské vystoupení, ve kterém od legendárního mága, Sira Godota, očekávejte neočekávané úlovky, proběhne v sobotu v Horké Vaně. Hru Čekání na Godota zahraje soubor Tak už bez mračen(í) ZUŠ Piaristické náměstí.

Freestylová legenda v K2

Přes deset let na hudební scéně má za sebou rapper Tafrob, kterého uslyšíte hrát v pátek v budějckém klubu K2 od 21 hodin.

Penam rozdává koblihy před IGY

Českobudějovická pobočka pekárny Penam se rozhodla Budějčákům zpříjemnit páteční odpúoledne a naladit je tak na víkend. Od 15 do 16 hodin budou hostesky u vchodu do IGY na Pražské ulici rozdávat koblihy. Chtějí tím vykouzlit sladký úsměv na vaší tváři.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky řemeslo, hrad, divadelní představení, hudební skupina, Víťa Marčík, divadlo, koncert, Čekání na Godota, kultura, České Budějovice, víno, Pořešín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidová řemesla, divadelní představení a dobrá muzika. Budějcká kultura žije  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.