Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tento víkend se otevřou dveře jihočeských ateliérů

Nejen umělecky založení jedinci si tento týden udělají radost. Připravený je festival pro studenty s názvem Vítání prváků, který vnese do města živou a veselou atmosféru. Hudební i herecký zážitek přinese premiéra operety Země úsměvů.

Vítání prváků 2015

Týdenní festival pro studenty všech vysokých škol v Budějcích potrvá až do této neděle. Na programu jsou nejenom zajímavé workshopy, výstavy, ale i hudební koncerty ve všech známých klubech ve městě. Těšit se můžete i na Kavárnu potmě a objevíte také nově zrekonstruované prostory K2. Netradiční koncert se odehraje v úterý od 16:30 na balkoně Jihočeského muzea. Vstupy jsou všude zdarma.

Dance Night

Taneční muziku s nejlepším zvukem v kraji si užijete v klubu K2. Za mixážním pultem se v úterý ve 21 hodin objeví DJ Big Pepe.

The Loser(s)

Vítězové prvního ročníku televizní soutěže Česko-Slovensko má talent, akrobatické duo DaeMen a další tanečníci, se představí v jejich novém akrobatickém projektu Loser(s) v Divadelním sále DK Metropol. Kde se nalézají naše hranice, kdo je naším vzorem, láskou a partnerem zjistíte od 19:30.

Velbloud Music Bar přináší

Benefiční večer organizace Fokus je připraven na pátek od 19 hodin. V jeho rámci vystoupí Kabaret Kajbar, proběhne módní přehlídka L'Skříň a autorské čtení Roberta Fuka.

Noc ve znamení rock'n'rollu proběhne ve Velbloud Music Baru v sobotu od 20:30. Těšit se můžete na kapely The Lovers, Wane Sick a Painting Memories. 

Trautenberk, Doubledecker, Křemežský výběr

Trautenberk již nějaký pátek platí za pořádně živelnou kapelu, která roztančí i posledního pochybovače v sále. Jak už název napovídá, jejich hitovému metalu nechybí nadhled, ostatně pódiová prezentace mluví za vše! V pátek s těmito šumavskými rarachy v budějcké Fabrice vystoupí vodňanští Doubledecker a all stars tým z Podkletí - Křemežský výběr. Začátek ve 20 hodin.

Večer plný soulu

Café Klub Slavie uvede v pátek na svém podiu tři kapely. Jazzovo-funkovou formaci Výborný trio, funky kapelu Zčistajasna a soul orchestru Musiquarium. Začíná se ve 20 hodin.

Země úsměvů

Jihočeské divadlo zve na premiéru nové operety od Franze Lehára s názvem Země úsměvů. Svět starého c. k. Rakouska a Číny ožije znovu v proslavené operetě odehrávající se kolem roku 1910 ve Vídni a v Pekingu v sobotu od 19 hodin v DK Metropol.

Reek Of Underground Tour 2015

Dvě pořádně divoké tuzemské thrashové party - Bajonet a Hejtman - vyrážejí na turné, v rámci kterého se zastaví i ve Fabrice! V jihočeské metropoli s nimi zapaří výteční strakoničtí deatheři Impuritum, v jejichž řadách působí i Rámus s Honzou z Avenger, a domácí Vihar, pohrobci kultovních Age Of Storm. Začátek ve 20 hodin.

Night Run 2015

Rozsvítit město budete moci v sobotu, kdy se od 18 hodin odehraje tradiční sportovní běžecká událost. Registrace závodníků proběhne od 13 hodin. Poběží se 10 km Night Run České Budějovice a 5 km AVON běh České Budějovice.

Dny otevřených ateliérů 2015

Dvoudenní akce po celých jižních Čechách se odehraje tento víkend. Nahlédnete do míst, kde vznikají umělecká díla jak od profesionálů, tak i od lidí, kteří tvoří pro zábavu. Více informací zjistíte na stránkách Alšovy jihočeské galerie.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky hudební skupina, ateliér, České Budějovice, festival, Dům kultury Metropol, Trautenberk, Franz Lehár, koncert, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Jihočeské divadlo, Čína, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento víkend se otevřou dveře jihočeských ateliérů  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.