Jarní dny jsou přímo výzvou k hledání a prožívání nových zážitků. Jedním z nezapomenutelných zážitků plným vůní, chutí a jedinečné atmosféry může být i návštěva restaurace RRC Hluboká, která se právě na zážitkovou gourmetskou gastronomii specializuje.
Vejít do restaurace RRC znamená vejít do prostoru, který překvapí světlem a designově stylovou jednoduchostí, ve které je promyšlený každý detail. Velké prosklené plochy nabízí výhled na proměnlivý obraz golfového hřiště a koruny stromů na horizontu. Do restaurace se ale nechodí kvůli výhledu, ale hlavně kvůli jídlu. A že ti, kteří chtějí v jídle najít potěšení a zážitek, jsou tu správně, to potvrdí pohled do jídelního lístku.
„V naší restauraci hostům nabízíme speciality mezinárodní kuchyně. Naším záměrem je skutečně zážitková gastronomie, a to se vším, co k ní patří – tedy nejen jídlo z nejkvalitnějších, čerstvých surovin, připravované ´poctivě´ přesně tak, jak připravováno být má, ale za neméně důležité považujeme také maximální kvalitu servisu a obsluhy i atmosféru, ve které si hosté jídlo opravdu vychutnají,“ přibližuje nabídku restaurace generální ředitelka RRC Hluboká Lenka Havlová.
Zážitkem je už jen samotné nahlížení do jídelního lístku. Salát z marinovaného lososa, uzeného tuňáka, křepelčích vajec, dekorovaný olivovou tapenáde. Consommé z býčí oháňky, provoněné sherry s konfitovanými bramborami. Šťavnaté filátko sumce s mladou zeleninou, dýní a lemongrass. Řízečky z telecí svíčkové s houbovým špenátem a lehkým bramborovým salátem. Crème brûlée s vanilkovou zmrzlinou... To je jen velmi stručný výběr z hodně zajímavé nabídky.
„Jídelní lístek jsme nesestavovali, ale tvořili,“ říká Lenka Havlová. „V týmu restaurace, který vede zkušený šéfkuchař Zbyněk Szeliga, se sešli lidé – profesionálové s dlouholetými a velmi dobrými zkušenostmi, a to se v konečné podobě menu pozitivně projevilo. Zbyněk Szeliga působil několik let jako šéfkuchař v pětihvězdičkovém hotelu ve Španělsku a k nám přinesl tu nejlepší možnou praxi – věnovat přípravě každého jídla pečlivou pozornost.
Do tvorby jídelního lístku všichni vložili to nejlepší ze svých znalostí a schopností a společným cílem bylo menu zajímavé a netradiční, aby u nás hosté našli trochu jiný výběr, než bývá obvyklé. Aby návštěva v restauraci RRC byla opravdu zážitkem, nejen kulinářským, ale i estetickým. A musím říci, že nás velice těší, že hosté, kteří k nám zpočátku přicházeli především při slavnostnějších příležitostech, se k nám stále častěji vrací „jen tak“ – právě za těmi zážitky z našich specialit a doufám, že i celkové atmosféry. Moc si toho vážíme.“
Restaurace RRC Hluboká ale nenabízí jen stálé standardní, tedy spíš nadstandardní, menu, ale poskytuje i speciální možnosti dalších zážitků. Tématicky naplněná degustační menu, bussines lunche nebo stále oblíbenější „nedělní obědy v RRC“. Ty představují téměř neodolatelnou nabídku neděle prožité s dobrým jídlem a pitím a hlavně s rodinou a přáteli, ovšem bez nutnosti strávit nedělní dopoledne v kuchyni a u sporáku.
Lenka Havlová potvrzuje: „Ano, na ´nedělní oběd v RRC´ zveme všechny vždy každou první neděli v měsíci. Připraveno je menu, ze kterého si vybere opravdu každý a hlavně může svůj výběr určit podle ochutnávání i velikosti hladu, protože za jednotnou cenu je k dispozici výběr několika pokrmů, od předkrmů, polévek přes hlavní chody až po dezerty a nápoje. Ráda využívám této příležitosti a zvu vás na květnový nedělní oběd, který jsme připravili na neděli 6. května. Mimo jiné jsme pro vás připravili medailonky z vepřové panenky, chřestový krém s krutony, uzenou pražskou kýtu se švestkovou omáčkou, kančí gulášek s petrželkovými knedlíčky, domácí rösti nebo jemný čokoládový dort. Bude nám potěšením vás v restauraci RRC přivítat.“
Potěšení. Ano. To je to správné slovo, které zážitek z návštěvy restaurace RRC charakterizuje. Potěšení z vynikajícího jídla, potěšení z působivého prostředí a z profesionálně perfektní obsluhy a nakonec i z jarně svěžího výhledu. Prostě – zážitek!
PR text
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.