Vaříme s Drbnou: Drobenková buchta s tvarohem

Po delší době jsem si pro vás zase připravila nějakou tu pochoutku. Opět jsem zůstala u jednoduchosti a dá se říct i mega rychlosti. Drobenkovou buchtu zvládnete opravdu snadno a rychle. Já už jsem po jídle, teď je řada na vás. Potěšte někoho doma anebo udělejte radost jen sami sobě.

Ingredience:

500 g polohrubé mouky, 200 g cukr krystal (krupice), 200 g másla, 2 vejce, 1 prášek do pečiva -  vše zpracujeme v drobenku. Dále 500 g tvarohu, 2 vejce, 2 vanilkové cukry a práškový cukr dle kyselosti ovoce  - dle chuti.

Postup:

Dvě třetiny drobenky nasypeme na vymazaný a vysypaný plech moukou. Rozetřeme ochucený tvaroh, nasypeme ovoce dle libosti (nejchutnější jsou borůvky s jahodami) a zasypeme zbytkem drobenky. Pečeme cca 30 minut při 170-180°.

Napsala Drahoslava Špátová

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Vaření, Budějcká Drbna, recept, Drobenková buchta s tvarohem, tvaroh, buchta, cukr, drobenka

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.